R5 5600 GTX 1070 Ti sistem için yükseltme önerisi

Yer
Winden
Daha fazla  
Herkese selamlar. Gününüz iyi geçiyordur umarım. Kullanmakta olduğum sistemde hiçbir sorun yok. Ekran kartım artık son çıkan oyunları yüksek ayarlarda açamadığı için upgrade etmeyi düşünüyorum. Öncelikle sistem şöyle:
  • Anakart: MSI X470 Gaming Plus.
  • CPU: Ryzen 5 5600.
  • CPU soğutucu: Snowman T6 Ultra.
  • GPU: MSI 1070 Ti Gaming.
  • RAM: Kingston HyperX Predator 2x8 GB 3000 MHz CL15.
  • SSD: Samsung 970 EVO Plus 1 TB.
  • Kasa ve PSU: Xigmatek glare 7A 600W 80+
  • Monitör: AOC 22" 1920x1080.
Sormak istediğim şeyler:
  1. Anakartım PCI-e 4.0 desteklemediğinden, yapacağım bir GPU yükseltmesi sonrası PCI-e 3.0'te çalışacağı için ne kadar performans düşüşü olur?
  2. 7900 GRE model ekran kartı almayı düşünüyorum. Ancak bunun için PSU'yu da değiştirmek istiyorum. Şu PSU iyi midir? Raijintek Cratos ATX 3.0 850W 80+ GOLD PCIe 5.0 Full Moduler ATX Güç Kaynağı (RJ-0R30B00007) | Teknobiyotik
  3. Eğer 7900 GRE alma derseniz, kasayı da değiştirmeyi düşünüyorum. Çünkü ön kapağı açık şekilde kullanmak zorundayım. Sizce 7700XT daha mı iyi olur 1080P'de?
  4. Anakartım RAM hızı olarak maksimum 3466 MHz destekliyor görünüyor. 3800 MHz RAM alsam stabil çalışır mı? Mavi ekranlarla boğuşmak istemem.
  5. Son olarak, bu sistemi olduğu gibi bırakıp DDR5 bir sistem almak daha mı mantıklı olur?
Birden fazla konu açmamak için bu şekilde sormak daha mantıklı geldi. Umarım moderatör arkadaşlar anlayış gösterir :D herkese iyi sosyaller.

@GodMode
Attığın PSU ile 4090 bile beslersin, sıkıntı yok :D PCI-e olayı ise kayda değer bir performans kaybı yaşamazsın. O daha çok 6500XT gibi kartlarda biraz problem oluyordu bildiğim kadarı ile. 3800 mhz RAM almanda bir şeyi değiştirmez. Yine takabilirsin. Anakartının desteklediği mhz değerinde calısıcak zaten. Hata almazsın yani. Son soruna gelirsek bütçene baglı olarak AM5 sokete geçmen hem performans hemde destek bakımından daha iyi olur.

Aslında sadece ekran kartına ihtiyacım var. Onu değiştirince tüm parçalar geride kalıyor. Malum GPU çok eski. O yüzden geçmişken DDR5 sisteme geçmek daha iyi dediğiniz gibi. Cevaplarınız için teşekkür ettim.

Aslında sadece ekran kartına ihtiyacım var. Onu değiştirince tüm parçalar geride kalıyor. Malum GPU çok eski. O yüzden geçmişken DDR5 sisteme geçmek daha iyi dediğiniz gibi. Cevaplarınız için teşekkür ettim.
Yani bütçene bağlı bir şey bu zaten. Şimdi AM4 tamamen ölü diyemeyiz. Sen o sisteme 6700XT falan taksan yine her oyun için tatmin edecek her ayarda, 7K civarı sorununu çözersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı