R5 5600 & GTX1050 Ti sistemin RDR2 performans değerlendirmesi

Miraç Gürbüz

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 5600 olarak yeni bir işlemci aldım. BIOS'tan belirli ayarlar yaptım, undervolt vs. 89 derece tam güç altındayken çalışıyordu en başta. Şu an yüksek ayarlarda RDR 2 60-65 FPS, 70 derece iyi bir değer mi? 60 FPS almamın sebebi ekran kartımın 1050 Ti olması, darboğaz yapıyorlar.

Dosya Ekleri

• 2023-03-09_23-23-07.png
    2023-03-09_23-23-07.png
    2,2 MB · Görüntüleme: 70
  • 2023-03-09_23-14-51.png
    2023-03-09_23-14-51.png
    2,1 MB · Görüntüleme: 70
Gayet iyi. Hatta olması gerekenden de iyi dersem abartmış olmam sanırım.

Uzun zaman(5 yıl kadar) 1050 TI kullandım. Paramı verdiğime pişman olmadığım bir kart. R5 5600 stok soğutucu ile soğumuyor maalesef ben de kullanıyorum. Güzel bir tower soğutucu alırsanız undervolt a gerek kalmıyor. Değerler de gayet iyi duruyor.

Gayet iyi. Hatta olması gerekenden de iyi dersem abartmış olmam sanırım.

Teşekkür ederim umarım ekran kartımıda değiştirirsem 85 90 FPS'lere çıkmayı umuyorum.

Uzun zaman(5 yıl kadar) 1050 Ti kullandım. Paramı verdiğime pişman olmadığım bir kart. R5 5600 stok soğutucu ile soğumuyor maalesef ben de kullanıyorum. Güzel bir Tower soğutucu alırsanız undervolt a gerek kalmıyor. Değerler de gayet iyi duruyor.

Evet kule tipi soğutucu almayı düşünüyorum ama kasam çok dandik 7 senelik kasa ATX kasa Micro ATX anakart taktım bir SATA girişi ekran kaltının altında kaldı bir HDD kullanamıyorum bile öyle dandik bir kasam var soğutucunun sığmasından korkuyorum bir tık o yüzden kasada almayı düşünüyorum RX 6700 için.

Teşekkür ederim umarım ekran kartımıda değiştirirsem 85 90 FPS'lere çıkmayı umuyorum.

Evet kule tipi soğutucu almayı düşünüyorum ama kasam çok dandik 7 senelik kasa ATX kasa Micro ATX anakart taktım bir SATA girişi ekran kaltının altında kaldı bir HDD kullanamıyorum bile öyle dandik bir kasam var soğutucunun sığmasından korkuyorum bir tık o yüzden kasada almayı düşünüyorum RX 6700 için.
Eğer ekonomik olarak çok sıkıntıda değilseniz, kasanızı alırken bir miktar para harcayın, kasa eskiyen birşey olmadığı için yıllarca sistemlerinizi saklayacak ve sizi üzmeyecek, hava akışı güzel bir ürün olsun. Ben de aynı hatayı yapıp ucuz almıştım imzada belittiğim kasayı. 6700 XT yi alınca ssd konulan kısmı kestim 🥲. Hava akışı da berbat bir kasa açıkcası. Soğutucu için size 2 adet tecrübe sunabilirim. Şu an bende 5600 için imzadaki tower soğutucu var. BF2042 gibi bir oyunda 58-65 derece arası geziyor. Arkadaşımda da 5600X var o da gamebooster 240mm sıvı soğutucu ile 55-60 derece alıyor. Aklınızda bulunsun. Sıvı soğutma daha iyi bir marka olabilir tabii.

kendim kullanıyorum tavsiye ederim (ryzen 5 5600 ve 6700 XT) ID-Cooling SE-224-XT Basic İşlemci Soğutucu
Bende de 214 XT mevcut. gayet yeterli şuan bütçe yüzünden gereksiz görmüştüm 224 XT yi.

Eğer ekonomik olarak çok sıkıntıda değilseniz, kasanızı alırken bir miktar para harcayın, kasa eskiyen bir şey olmadığı için yıllarca sistemlerinizi saklayacak ve sizi üzmeyecek, hava akışı güzel bir ürün olsun. Ben de aynı hatayı yapıp ucuz almıştım imzada belittiğim kasayı. 6700 XT'yi alınca SSD konulan kısmı kestim 🥲. Hava akışı da berbat bir kasa açıkçası. Soğutucu için size 2 adet tecrübe sunabilirim. Şu an bende 5600 için imzadaki Tower soğutucu var. BF2042 gibi bir oyunda 58-65 derece arası geziyor. Arkadaşımda da 5600X var o da Game Booster 240mm sıvı soğutucu ile 55-60 derece alıyor. Aklınızda bulunsun. Sıvı soğutma daha iyi bir marka olabilir tabii.

Bende de 214 XT mevcut. Gayet yeterli şu an bütçe yüzünden gereksiz görmüştüm 224 XT'yi.

Sıvı soğutmalar genelde çok daha pahalı oluyor ve montajını yapabilme konusunda kendime güvenmiyorum kule tipi iyidir kasa olarak da epeyde uzunluklarını falan ayarlayarak maksimum 1600 gibi bir banda çıkmayı düşünüyorum inşallah bir iş bulursam 1 2 ayda hallederim sistemi tamamen 10 12 GB bir ekran kartı M.2 SSD almayı düşünüyorum tavsiyelerin için teşekkür ederim şu anki kasam eski olduğu kadar iyi hava dağıtıyor kendi içinde tek fanla çalıştığı halde ama çok küçük kaldığından zorlanıyorum montajı yaparken 5 6 kere değiştirdim.

Ryzen 5 5600 olarak yeni bir işlemci aldım. BIOS'tan belirli ayarlar yaptım, undervolt vs. 89 derece tam güç altındayken çalışıyordu en başta. Şu an yüksek ayarlarda RDR 2 60-65 FPS, 70 derece iyi bir değer mi? 60 FPS almamın sebebi ekran kartımın 1050 Ti olması, darboğaz yapıyorlar.
Hocam 1080 P'de mi, oynuyorsunuz yoksa 720 P'de mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı