R5 5600, hava soğutma ile RX 6900 XT besler mi?

Son düzenleme:
FPS oyunu çok oynamıyorsanız AG275QXN'nin stoğa gelmesini de bekleyebilirsiniz.
Hocam şu oyunları oynayacağım bu oyunlar için ghosting pek önemli değil sanırım ama ben 6900XT alırsam M28U, 6800XT alırsam Oddysey G5 alacağım.

Roblox
ETS2
Assetto Corsa
Forza 5
GTA Online

Hava türü soğutma yeterli olur lâkin 1440p ve üzeri çözünürlük ile kullanmanız gerekir.
1440pde de darboğaz olur, 2knın üstüne çıkmalı

R5 5600, hava soğutma ile RX 6900 XT besler mi? Not: Bütçe var sadece hava soğutma yeter mi diye soruyorum ve 4K'da kullanacağım.
1440P üstünde darboğaz yaşatmaz, ekran kartı 4K için uygun değil, 2K bir monitör ile çalışıcaktır, işlemciyi yükseltme olarak 5800X3D olabilir. Soğutma işlemcinin en yüksek verebileceği gücü vermesini sağlar(OC yapılabilir). Yazılan oyunlar işlemci yoğunluklu oyunlar değil, ancak fps oynanıcaksa 5800x3d iyi olabilir.

Son düzenleme:
Ben kullandım 1440p ve 4k çözünürlükte besliyor. İşlemciye çok yük binen oyunlarda bu işlemci ekran kartı ne olursa olsun zaten çok az da olsa sorun çıkarır. Bahsettiğim oyunlar hearts of iron tarzı strateji oyunları bu arada. Pubg, fortnite tarzı oyunlarda sorun çıkarmıyor. Grafikleri 4k çözünürlükte ultraya alacaksın ama. Öyle FPS yüksek olsun orta ayarlarda oynayayım dersen olmaz.

Siz burada darboğaz yapar diyenlere bakmayın onlar pazarlamacılar tarafından maymun edilmiş fanatik kesim.

Bu işlemciyi hava tipi soğutucu ile soğutamayan bilgisayar kasası toplamasın lütfen. Orta düzey bir hava soğutma fazlasıyla yeterli bu işlemci için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı