R5 5600 için hangi anakart alınmalı?

ch3n

Centipat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Eczane Teknisyeni (14 Yıl)
Yeni bir sistem topluyorum arkadaşlar ancak anakart konusunda pek karar veremedim. A serisi mi almalıyım b serisi mi hiç bilmiyorum. Uzun süre bu sistemle devam edeceğim ona göre sağlam şekilde dizmek istiyorum.

İşlemciyi R5 5600 düşünüyorum ancak bunu alırsam PCI-e 4.0 destekli bir anakarta ihtiyacım olacak bunun yerine R5 5500 de alabilirim bu konuda da kararsızım.
Ekran kartı olarak ikinci elden RX 6600 XT almayı planlıyorum.
PSU olarak NZXT C750 düşünüyorum.
RAM SSD vs. zaten elimde var o yüzden yenilemeyi düşünmüyorum.
Anakart ve diğer konularda yardımınızı bekliyorum şimdiden sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bir sistem topluyorum arkadaşlar ancak anakart konusunda pek karar veremedim. A serisi mi almalıyım b serisi mi hiç bilmiyorum. Uzun süre bu sistemle devam edeceğim ona göre sağlam şekilde dizmek istiyorum.

İşlemciyi R5 5600 düşünüyorum ancak bunu alırsam PCI-e 4.0 destekli bir anakarta ihtiyacım olacak bunun yerine R5 5500 de alabilirim bu konuda da kararsızım.
Ekran kartı olarak ikinci elden RX 6600 XT almayı planlıyorum.
PSU olarak NZXT C750 düşünüyorum.
RAM SSD vs. zaten elimde var o yüzden yenilemeyi düşünmüyorum.
Anakart ve diğer konularda yardımınızı bekliyorum şimdiden sağ olun.
R5 5600 için PCIe 4.0 anakart almak zorunda değilsin.

MSI B550M PRO-VDH Amd B550 Soket AM4 DDR4 4400(O.C.) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bu anakartı yaklaşık 1.5 ay önce falan 3000tl ye almıştım şuan Vatan'da 3.5k. Hem pcie 4.0, 2 adet m2 ssd desteği ve soğutucu blokları var (1 tane m2 ssd slotunda da soğutucu var). Bunu tavsiye ederim kendim de kullanıyorum.

edit: r5 5500 almayın iyi bir işlemci değil. Günümüz için minimum r5 5600 yeterlidir, besleyemeyeceği kart çok az. (4080 falan almayın tabii ki bu işlemcinin yanına)

RX 6600 XT almayı düşünüyormuş 4.0 anakart alsa daha iyi olur.
6500 XT almadigi sürece fark olmuyor.

edit: r5 5500 almayın iyi bir işlemci değil. Günümüz için minimum r5 5600 yeterlidir, besleyemeyeceği kart çok az. (4080 falan almayın tabii ki bu işlemcinin yanına)
4K da kullanım için 4080 alınabilir 5600 yanına.

RX 6600 XT almayı düşünüyormuş 4.0 anakart alsa daha iyi olur.
4.0 daha iyi olur, ancak zorunluluk değil. Bunu belirttim ben de, bana kalırsa bence de 4.0 daha mantıklı.

cok buyuk bir fark yoksa fiyat acisindan 3.0 alsam olur mu tam olarak 4 un avantaji nedir?
PCIe 4.0 daha yüksek bant genişliği, daha yüksek hızlar sunuyor. Ekran kartlarında çok büyük fark etmese de SSD'lerde belirgin bir hız farkı oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı