R5 5600 için kule tipi soğutucu vs sıvı soğutucu

mertolgun

Decapat
Daha fazla  
ASUS Prime A520M-K 4600MHz anakart 4060 Ti 8 GB ekran kartı ve 16 GB 3600MHz RAM var işlemci Ryzen 5 5600 için her yerde ısınıyor diyorlar kararsız kaldım. Stok fan yeterli olur mu yoksa ek olarak soğutucu almalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kule tipi. Ag400 veya SE-214-XT alabilirsin.

Stok fan idarelik kullanabilirsiniz. Fakat soğutucu almak zorundasınız. Ben stok soğutucu ile Valorant'ta 80-85 dereceleri görüyordum. 1-2 ay sonra kule tipi soğutucu aldım. Güzel bir soğutucu alırsanız bu işlemci için yeterde artar. Sıvı soğutucu gereksiz.

Stok fan idarelik kullanabilirsiniz. Fakat soğutucu almak zorundasınız. Ben stok soğutucu ile Valorant'ta 80-85 dereceleri görüyordum. 1-2 ay sonra kule tipi soğutucu aldım. Güzel bir soğutucu alırsanız bu işlemci için yeterde artar. Sıvı soğutucu gereksiz.

Öneriniz var mı peki kule tipi için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fan sınırda tutuyor maalesef. SE-214-XT kullanıyorum 15-20 derece soğutuyor. Stok fan varken boşta 55-60 oyunda 75-85 derece civarı idi şuan boşta 35, oyunda 55-60 dereceleri anca görüyor. Özellikle Last of us da 80 derecenin üzerine çıkıyordu fps i azaltınca 75 derecelerde kaldıydı sonra kule soğutucu aldım.:d

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı