R5 5600 için sıvı soğutma gerekli mi?

Kendi hem yüksek voltaj veriyor, hem de ani ısı artışları oluyor, 4.65 GHz'e PBO ayarı ile çıkılabilir, ama 4.4 GHz'de statik OC ile çok daha verimli çalışıyor.

Şu anda PBO vs tüm ayarlar Auto'da iken 4.4 sabitledim ve voltajı 1.15 yaptım.

Screenshot_5.jpg

11272 civarı bir skor verdi Pass 3'e kadar sıcaklık 69.9'larda kaldı ortalama durdurdum. Şimdi voltaj düşürüp denemek istiyorum.

Şimdi anlatmaya çalıştığımı anlamışsınızdır, daha yüksek performans, daha düşük sıcaklık.

1.10V'a kadar deneyin, daha altına inmeyin.

Şimdi anlatmaya çalıştığımı anlamışsınızdır, daha yüksek performans, daha düşük sıcaklık.

1.10V'a kadar deneyin, daha altına inmeyin.

Kesinlikle anladım. Ama sanırım HWMonitor CPU vdd konusunda hatalı gösteriyor. 1.15 yaptığımda da aynı değeri gösteriyordu şu anda 1.10 yaptım hala aynı gösteriyor.

Kesinlikle anladım. Ama sanırım HWMonitor CPU vdd konusunda hatalı gösteriyor. 1.15 yaptığımda da aynı değeri gösteriyordu şu anda 1.10 yaptım hala aynı gösteriyor.

Evet siz ona bakmayın, voltaj için BIOS'da yazan değer önemli, onu en yakın CPU-Z gösterir.

Evet siz ona bakmayın, voltaj için BIOS'da yazan değer önemli, onu en yakın CPU-Z gösterir.

1.10 voltaj ile 100 puan kadar eksik ortalama ama sıcaklık farkı için değer diye düşünüyorum. Önceki testte 3 dakikada 67.8 Max. Görürken şu anki şekilde 10 dakikada Max 66.5 gördü.

Screenshot_6.jpg

Screenshot_7.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı