R5 5600 için soğutma gerekli mi?

Ozwin

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL (2x16GB) Ripjaws V
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 4060
Anakart
GIGABYTE B450M K
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba,
Yaklaşık 1 yıldır Ryzen 5 5600 işlemciyi stok soğutucuyla kullanıyorum. Overclock yapmadım, sistem genelde oyun ve günlük kullanımda çalışıyor.
Jedi: Fallen order oynarken sıcaklıklar genelde 75–80 °c civarında.
CS2 oynarken 70 °c civarında.
Bu değerler normal mi? Stok soğutucu uzun vadede yeterli olur mu, yoksa uygun fiyatlı bir hava soğutucuya geçmek mantıklı mı?

Merhaba,
Yaklaşık 1 yıldır Ryzen 5 5600 işlemciyi stok soğutucuyla kullanıyorum. Overclock yapmadım, sistem genelde oyun ve günlük kullanımda çalışıyor.
Bu değerler normal mi? Stok soğutucu uzun vadede yeterli olur mu, yoksa uygun fiyatlı bir hava soğutucuya geçmek mantıklı mı?
Stok yeterli olur ama sesli çalışır. Tavsiyem hava soğutucu almanız yönünde olacaktır hem daha serin ve sessiz çalışması için.

Stok yeterli olur ama sesli çalışır. Tavsiyem hava soğutucu almanız yönünde olacaktır hem daha serin ve sessiz çalışması için.

Hocam şu iki ürün arasındayım siz hangisini önerirsiniz?

Öncelikle kasanız nedir? Uyup uymadığına bakayım.

Bu modellerede bakabilirsiniz. Phantom Spirit EVO modeli normal Phantom spirtten bir tık daha iyi performans ve görünüş olarak.

Son düzenleme:

Phantom Spirit 120 SE al hocam RGB olmayanı 1500TL.

Merhaba,

Hocam 4 gün önce kule tipi aldım 800TL'ye Thermalright'ın %100 CPU kullanımında Max 70 dereceleri gördüm bence gayet yeterlidir. Size de tavsiyem kule tipi soğutucu alın o işlemciye yeter. Bende aynı işlemciye sahibim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı