R5 5600 için undervolt zarar verir mi?

MasterAkhenaton

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Anakart
B450MK2
Öncelikle iyi Sosyaller hocalarım. Ben oyunlarda aşırı işlemci ısınması yaşıyordum ve yeni bir işlemci fanı alana kadar geçici çözüm olarak voltaj düşürmeye karar verdim. Bir videodan izlediğim ayarları yaptım ve normalde 90-95 derece çalışan işlemci undervolt sonrası 65 dereceyi geçmez oldu ve AIDA stres testinde de 15 dakika boyunca 71 dereceyi geçmedi. Undervolt yapınca 25 derecelik bir soğuma hoşuma gitti ama bir yandan da korkuttu. Undervolt bana ne gibi kötü sonuçlar getirebilir?
  • CPU: R5 5600.
  • GPU: 3070 Ti.
  • RAM: 16 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok fazla voltaj düşürmediysen sorun olmaz ama düşük performans alırsın yakın zamanda ID-Cooling SE 214 XT al.

Undervolt'un hiçbir zararı yoktur, aksine yararı vardır. Eğer belirlediğiniz voltajda işlemci stabil değilse en fazla çökmeler yaşarsınız. 4.4 GHZ'de olabilecek en düşük voltajla kullanılabilir. 1.30-1.35V'a kadar da bir tehlike oluşmaz işlemci açısından.

Çok fazla voltaj düşürmediysen sorun olmaz ama düşük performans alırsın yakın zamanda ID-Cooling SE 214 XT al.

Onu alacağım hocam ekstra konu açmıştım orda da bunu önermiştiniz yine siz

Benim anlamadığım hocam 20 derece soğutma sağlanabiliyorsa neden her önüne gelen undervolt yapmıyor.

Son düzenleme:
Onu alacağım hocam ekstra konu açmıştım onu önermişlerdi yine de teşekkürler.

Benim anlamadığım hocam 20 derece soğutma sağlanabiliyorsa neden her önüne gelen undervolt yapmıyor.

Performans düşüyor tam frekans alınmıyor.

Onu alacağım hocam ekstra konu açmıştım onu önermişlerdi yine de teşekkürler.

Her işlemcinin belirli bir silikon kalitesi vardır. Aynı model işlemciler bile kendi içlerinde undervolt ve overclock konusunda değişiklik gösterirler. Bu yüzden de üreticiler her işlemcinin stabil kalabileceği stock bir değer atar işlemcileri için. Neden undervolt yapılmıyor konusunda ise son kullanıcı uğraşmak istemiyor olabilir. Bilmiyor olabilir veya zaten ısınma sorunu olmadığı için gerek duymuyor olabilir. Undervolt'da 4.4 GHZ altına inmediğiniz sürece öneririm, aksi halde iyi bir soğutucu önerimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…