R5 5600 için undervolt zarar verir mi?

Çok fazla voltaj düşürmediysen sorun olmaz ama düşük performans alırsın yakın zamanda ID-Cooling SE 214 XT al.
Frekansı düşürmüyorsa performans kaybı falan olmaz.

Öncelikle iyi Sosyaller hocalarım. Ben oyunlarda aşırı işlemci ısınması yaşıyordum ve yeni bir işlemci fanı alana kadar geçici çözüm olarak voltaj düşürmeye karar verdim. Bir videodan izlediğim ayarları yaptım ve normalde 90-95 derece çalışan işlemci undervolt sonrası 65 dereceyi geçmez oldu ve AIDA stres testinde de 15 dakika boyunca 71 dereceyi geçmedi. Undervolt yapınca 25 derecelik bir soğuma hoşuma gitti ama bir yandan da korkuttu. Undervolt bana ne gibi kötü sonuçlar getirebilir?
  • CPU: R5 5600.
  • GPU: 3070 Ti.
  • RAM: 16 GB.
Bir zararı yok. Kendi yapacağınız voltaj/frekans ayarları fabrika ayarından daha iyi olur.

Uzun süre boyunca undervolt yaptığım bir işlemci kullandım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım merak etme sorun olmaz testleri yapmışsın zaten.
Eğer ileride çökme gibi bir durumla karşılaşırsan biraz arttırırsın voltajı sorun olmaz yine.
İyi eğlenceler.

Uzun süre boyunca undervolt yaptığım bir işlemci kullandım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım merak etme sorun olmaz testleri yapmışsın zaten.
Eğer ileride çökme gibi bir durumla karşılaşırsan biraz arttırırsın voltajı sorun olmaz yine.
İyi eğlenceler.
Bilgilendirme için teşekkürler hocam.

Orayı kaçırmışım. Peki CPU, fpu ve cache seçeneklerini seçtiniz mi? Genelde cache seçeneği seçilmiyor ve stabilite sorunları yaşanabiliyor.

O seçenekleri hiç görmedim hocam şu an daha fazla ayarla oynamaktan korkuyorum bir süre böyle kullanmayı deneyeceğim sorun olmaz umarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı