R5 5600 ID-Cooling SE 214-XT ile Cyberpunk 2077 oynarken 88 derece oluyor

TheRedRavix

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : AMD Ryzen 5 5600
Ekran Kartı : RTX 3060 OC V2 12GB
RAM : 16 GB
Anakart : B450M A PRO
Monitör : MSI G242 OPTİX
Win 11 Pro
RAM
16 GB
Ekran kartı
Asus DUAL RTX 3060 OC V12 12GB 192bit
Anakart
B450M A PRO 3466
İşlemci
AMD Ryzen 5600
Merhaba ben daha önce bu forum altında konu açmıştım. Yük altında bilgisayarım 90C buluyor diye. Sonra arkadaşlar sağ olsun bana yardımcı olup bir ürün önerdiler. Ürünün ismide "ID-Cooling SE 214-XT ". Bunu kullandığımda sıcaklığın düşeceğinden bahsetmişlerdi. Ürün elime ulaştı internetten nasıl takıldığını hatta işlemciye macun nasıl sürülür onlara bile baktım. Her şeyi harfiyen yerine getirdim ve büyük heyecanla PC açtım. Cyberpunk 2077 açtım ve derecede değişen bir şey olmadığını gördüm. Tek fark bir önceki stok fanın verdiği 90C ID-Cooling SE 214-XT 88C verdiği. Nasıl desem artık gına geldi. Bu ay öyle masraflar yaptım ki şu anda isterse 100C olsun modundayım. Ama yine de sizlere sormak istiyorum neden abi neden?

İmkansız bu sıcaklıkta olması. macunu doğru sürdüğünüze emin misiniz?

İmkansız bu sıcaklıkta olması. macunu doğru sürdüğünüze emin misiniz?
Dediğim gibi ürün elime geçmeden önce ve geçtiğinde izledim ve uyguladım. Genelde herkes X şeklinde sürüyor macunu

BIOS'dan fan hız ayarları düzgün mü? Termal macun kaliteli mi?
BIOS da normalde fan hızının kaç olması gerektiğini bilmiyorum macun ise ürünün içinden çıkan macun.

Diğerlerinde bilmiyorum ama Asus anakartlarda QFAN kontrol diye bir yer var oradan turbo moda al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…