R5 5600 ile kullanılacak anakart tavsiyesi

Peki RX570 ekran kartım 600W kasam ile şu an AM5 yükseltmesi yapsam AM4 yükseltmesinden daha fazla mı performans artışı yaşarım yoksa ekran kartı yükseltmesinden sonra mı güzel bir performans artışı yaşarım.

R5 7500F + 4060 kombosu çağ atlatır sana.

Ekran kartını bayağı bir süre sonra alacağım. RX570 ile AM5 sistem güzel bir artış yaşatır mı yani 12 13K vermeye değer mi?

am5 e geçiş yapacak olursan her parçayı sıfırdan alman lazım.
Ram-işlemci-anakart...
Kısaca elinde değişmeyen sadece kasa-psu ve ekran kartı kalır.

AM5'e geçiş yapacak olursan her parçayı sıfırdan alman lazım.
RAM-işlemci-anakart...

Evet biliyorum.
AM5 için ne önerirsiniz 12K - 14K bütçe arası.

Evet biliyorum.
12-14k bütçe az kalabilir diye düşünüyorum.
ram+işlemci+anakart değişiminden bahsediyoruz çünkü
yanlışım varsa diğer arkadaşlar düzeltsin.

şuan en düşük am5 işlemci 6-7K civarı
Yine en düşük am5 anakart 4K civarı
Ramlarda tane olarak 1300-2000 civarı
bunlar en düşük model olarak tabiki

Evet biliyorum.
https://www.akakce.com/islemci/en-u...ekirdek-3-7-ghz-kutusuz-fiyati,252053179.html 6.199₺

MSI Pro B650M-P AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 5.075₺

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...dr5-cl42-pver516g60c42w-fiyati,255643989.html 2x 4.198₺

Bütçenizi 1.472₺ aşıyor ancak elinizdeki AM4'den kalan parçaları satarak halledebilirsin. Biraz dengesiz oldu öneriler ama ben anakartın daha çok ön planda olmasını seven biriyim.

Yoksa Gigabyte A620M S2H AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bu anakartı alarak daha da uyguna getirebilirsin.

anakartın ön planda olması benimde tercihim
anakartım işlemcimden pahalı

Hemen alabilme olarak AM4 sistemi alabilirim fakat AM5 için biraz daha para biriktirip elimdekileri satmam lazım bunları yapana kadar zamlanırsa sıkıntı peki anakart ön planda olması gerekli mi sizce ucuz olan ile araların da ne gibi farklar var?

Bir de AM5 için konuşuyorum ilk aşama sadece bir tane RAM alıp sonradan bir takviye daha yapılabilir mi daha uyguna gelir en azından.

Son düzenleme:
Evet sonradan takviye yapabilirsin. Tek kanal 16GB al sonra tekrardan 16GB ekle. DDR4'deki gibi Dual Channel önemli değil artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…