R5 5600 ile RTX 4060 sistem uyumlu mu?

Tek tek almaya çalışacağım, ekran kartının da RTX 4000 serisinden olmasını istiyorum. Bir de kafama takılan birkaç soru var.

İşlemci stok fanı ayrı mı almalıyım? Çünkü araştırdığıma göre harici işlemci stok fanlar kasanın işlemci soğutma boşluğuna göre alınması gerekiyormuş.

Stok fan R5 5600'e yaz aylarında yeterli olmuyor o yüzden 600 700 TL'ye bir kule tipi fan almalısın işlemcinle uyumlu fanları internetten kolayca bulabilirsin.

Bu işlemciyi buldum üstüne de
Kule tipi stok fanını buldum

Fiyatta pek bir oynama olmadı, ekran kartı, anakart veya herhangi bir parçayı değiştirmeni veya şuradan almanı tavsiye ediyorum dediğin bir şey var mı?

Son düzenleme:

Bu işlemciyi buldum üstüne de.
Kule tipi stok fanını buldum.

Fiyatta pek bir oynama olmadı, ekran kartı, anakart veya herhangi bir parçayı değiştirmeni veya şuradan almanı tavsiye ediyorum dediğin bir şey var mı?

Ekran kartı burada 1000 TL daha ucuz bir de PSU ile kasayı ayrı ayrı alıp 4750 TL gibi bir fiyat çıkarmışsın internette üstünde 650W PSU takılı kasalar 2500 3000 bin TL'ye rahat bulunabilir sen sadece PSU'yu 3 bin TL'ye alıyosun.

Ekran kartı burada 1000 TL daha ucuz bir de PSU ile kasayı ayrı ayrı alıp 4750 TL gibi bir fiyat çıkarmışsın internette üstünde 650W PSU takılı kasalar 2500 3000 bin TL'ye rahat bulunabilir sen sadece PSU'yu 3 bin TL'ye alıyosun.
Tamamdır, onları da hallediyorum

Bu işlemciyi buldum üstüne de.
Kule tipi stok fanını buldum.

Bir de sistemde işlemci yoğun görevlerde %38 gibi bir darboğaz var bu demek oluyoki CS Valorant gibi işlemci isteyen oyunlarda performans düşüklüğü yaşacaksın darboğazın %10'dan fazlası kötüdür.

Tamamdır, yardımların için teşekkür ederim. İşlerim vs bittikten sonra ne olur ne olmaz, son olarak hangi parçaları alacağımı ve ne kadar tuttuğunu buraya yazarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı