R5 5600 ısınıyor

• Konuyu başlatan nobl3
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 406

nobl3

Zeptopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar, sistem yükseltmek amacıyla RTX 3060 Ti ve Ryzen 5 5600 işlemci aldım ikisini de taktım lakin sıfır aldığım Ryzen 5 5600 oyunlarda 85-90 dereceleri görüyor. Boşta ise 38-43 derece arası. Montajında hiçbir sıkıntısı yok. Kasamda 3 önde 2 üstte 1 arkada fan var. Sebebi ne olabilir acaba? İade etmeli miyim? Ryzen Master programı Curve optimizerden OC yaptım lakin sadece +50 MHz verdi ve sıcaklık değerlerinde yine değişiklik olmadı. Undervolt etmedim çünkü çok hakim değilim OC işlerine. Kule tipi soğutucu almak mı mantıklı olur yoksa bu işlemcide bir sorun mu var? Ayrıca kasanın ön camını söktüm buna rağmen sıcaklık değerleri bu şekilde. Karışık yazdım umarım anlarsınız.

ASUS Prime B450M-K II anakart.
Sharkoon RGB lit 100 kasa.
ASUS Dual RTX 3060 Ti.
XPG Gammix D30 2x8 16 GB RAM.
650W PSU.

Herkese merhaba arkadaşlar, sistem yükseltmek amacıyla RTX 3060 Ti ve Ryzen 5 5600 işlemci aldım ikisini de taktım lakin sıfır aldığım Ryzen 5 5600 oyunlarda 85-90 dereceleri görüyor. Boşta ise 38-43 derece arası. Montajında hiçbir sıkıntısı yok. Kasamda 3 önde 2 üstte 1 arkada fan var. Sebebi ne olabilir acaba? İade etmeli miyim? Ryzen Master programı Curve optimizerden OC yaptım lakin sadece +50 MHz verdi ve sıcaklık değerlerinde yine değişiklik olmadı. Undervolt etmedim çünkü çok hakim değilim OC işlerine. Kule tipi soğutucu almak mı mantıklı olur yoksa bu işlemcide bir sorun mu var? Ayrıca kasanın ön camını söktüm buna rağmen sıcaklık değerleri bu şekilde. Karışık yazdım umarım anlarsınız.

ASUS Dual RTX 3060 Ti.
650W PSU.
Soğutucuyla alakası var gibi hocam, stok soğutucuysa yeni bir tane almanızı öneririm. Stok soğutucu da elbette soğuk tutuyor ama sizinki anormal gibi.

ASUS Dual RTX 3060 Ti.
650W PSU.
Id cooling se 214xt ala bilirsin .

Soğutucuyla alakası var gibi hocam, stok soğutucuysa yeni bir tane almanızı öneririm. Stok soğutucu da elbette soğuk tutuyor ama sizinki anormal gibi.
Farklı bir stok soğutucu taktım ama sonuç yine aynı maalesef hocam

Id cooling se 214xt ala bilirsin .
Öneri için teşekkür ederim

Anakartın giriş seviyesi olduğu için VRM'lerden dolayı CPU zaten daha sıcak çalışır. Bir de stok soğutucu ile kullanıyorsan bu sıcaklıklar gayet normal.
Aynı sistemi kuzenim için topladık ve onda +150 mhz curve opt ile max 75 derece hocam sıcaklık sadece kasalar farklı ama onunki de mid-tower kasa ve 4 fanlı anlamadım nasıl oluyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı