R5 5600 işlemci boşta 80 derece sıcaklığa ulaşıyor

Wocean

Femtopat
Katılım
7 Eylül 2023
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, yeni PC aldım ve şu an PC'ye GTA 5 indiriyorum ve MSI Afterburner'dan baktığımda CPU derecesi 76. Demin LoL attım, bir el CPU kullanımı %20'lerde geziyordu ve sıcaklık 78-79'larda seyretti. Ürünün yorumlarına baktığımda yük altında 70'i geçmiyor, boşta 50'lerde seyrediyor gibi yorumlar görüyorum ve yorumu yapanların işlemcisi benimkinden daha yüksek seviye işlemciler. Ne yapmam gerekiyor, bildiğiniz bir ayar var mı yoksa PC'yi Vatan'dan aldım oraya mı sorayım? Ne önerirsiniz?

MSI P240 sıvı soğutma.

Şimdi OCCT testi yaptım, 20 saniye olmadı 91 dereceyi gördü. Gerçekten normal değil, ne yapmalıyım ya? Çok çaresiz kaldım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu düzgün takıldıysa bozuk muhtemelen. Sistemi hazır mı aldın? Eğer öyleyse onların test edip yollaması gerekirdi.
 
Hocam ben vatandan aldım hazır olarak bilmiyorum ki nasıl takılıp söküldüğünü

Arkadaşlar biostan pbo ve core boost diye 2 ayar vardı onlar autoydu ben disable yaptım ikisini de sıcaklık değerleri normale döndü occt testinde 68lerde geziyor masaüstünde 48 derece civarında

Şuan normal demi galiba işlemci overclock diye sıcaklıklar o kadar yüksekmiş vatana göstericektim şuan gerek kalmadı demi
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı