R5 5600 işlemciye geçiş sonrası RAM'lerden biri daha çalışmıyor

Zokusa

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
ASUS B450M-K
İşlemci
Ryzen 5 5600
R5 3600X işlemciden R5 5600 modeline geçtim, ilk değiştirdiğimde bilgisayarıma görüntü gelmiyordu ama RAM'leri çıkarıp birini taktığımda görüntü geldi. Aynı markaya ait 2 RAM'im vardı ama eski olan işlemciyi güncelledikten sonra daha çalışmamaya başladı, artık sadece yenisini tek başına takarsam bilgisayar açılıyor. Eskiyi tek taktığımda da görüntü, gelmedi ikisini aynı anda taktığımda da gelmedi. RAM'im gerçekten böyle bir denk gelmeyle bozulmuş olabilir mi, yoksa başka bir sorundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Yenisini 2 slottan hangisine takarsam takayım görüntü geliyor (anakartımın 2 RAM slotu var). Sadece bir kere 2'si de takılıyken açmayı başardım (BIOS ayarlarından RAM profilini default yapmıştım) sonra yeniden başlattığımda yeniden aynı hatayla karşılaştım (profile-1 yaptım açılmadı, sonra yeniden default yaptım ama yine de açılmadı).

RAM'ler: G.Skill Ripjaws V red 8 GB 3000 MHz CL16.

Hiç aklıma gelmeyecek şey işe yaradı, bilgisayarı kapatıp statik elektriğini aldım sonra işlemci fanını gevşettim. RAM'i taktım ve bilgisayar sorunsuz açıldı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı