R5 5600 kule tipi fan önerisi

Karubuntersi

Decapat
Daha fazla  
RAM
Adata XPG 8GB 3200MHz DDR4 Single Kit Ram AX4U32008G16A-SR30
Ekran kartı
ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB GDDR6 192 Bit Ekr
Anakart
ASUS PRIME B550M-K 4600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek A
Merhaba,

15 aydır kullandığım kasam son zamanlarda çok ısınmaya başladı. Temizliğini ve macunlamasını düzenli olarak yapmaya özen göstermeme rağmen boşta 70derecelerde %60 kullanımlarda 88 derecelerde seyir ediyor. Şu sıralar albion oynuyorum sadece, Full düşük ayarlarda oynamama rağmen bu sıcaklıklar bana anormal gelmeye başladı. Tahminimce stok fanın performansı eskisine nazaran düşmeye başladı. İşlemcim için kule tipi fan almam ısınma konusunda çözüm sağlar mı? Kasama, anakartıma ve bütçeme uygun tavsiyeleriniz nelerdir?

Bütçe:
1000-1500

İşlemci:
AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm.

Kasa:
Corsair iCUE 220t RGB airflow tempered glass USB 3.1 siyah mid Tower kasa.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-13 183450.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-13 183450.png
    49,6 KB · Görüntüleme: 43
Ben bunu kullanıyorum 40 derecelik havada bile 60 dereceyi zor görüyorum 50 derece falan bende de aynı işlemci var Snowman T6 Ultra 6 İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Bir yandan da 2000-3000TL bantlarındaki iki fanlı sıvı soğutucuları araştırıyorum. Acaba performansı kaliteli bir kule tipi fandan fark edilir derecede yüksek olacak mı emin olamıyorum. Görsel ya da estetiğe hiç önem vermiyorum performans altın kural benim için. Birde sıvı soğutucu daha önce hiç kullanmadım, harici bir bakımı vs. varmı?

Bir yandan da 2000-3000TL bantlarındaki iki fanlı sıvı soğutucuları araştırıyorum. Acaba performansı kaliteli bir kule tipi fandan fark edilir derecede yüksek olacak mı emin olamıyorum. Görsel ya da estetiğe hiç önem vermiyorum performans altın kural benim için. Bir de sıvı soğutucu daha önce hiç kullanmadım, harici bir bakımı vs. var mı?

Sıvı soğutmalar tabii ki daha iyidir bakım olarak işlemci macunu yenileyip kullanıyorlar.

Bunu alabilirsiniz.

Hocam tekrardan merhaba, ürün bugün elime ulaştı montajını yaptım. İşlemcinin stok fanını da kasanın arkasına şu şekilde monte ettim egzoz işlevi görsün diye, kablosu kısa olduğu için cha fan diye boş bir soket girişi vardı orayı kullandım bir zararı olmaz değil mi 😅

Dosya Ekleri

• IMG_3553.jpg
    IMG_3553.jpg
    363,7 KB · Görüntüleme: 23
Hocam tekrardan merhaba, ürün bugün elime ulaştı montajını yaptım. İşlemcinin stok fanını da kasanın arkasına şu şekilde monte ettim egzoz işlevi görsün diye, kablosu kısa olduğu için cha fan diye boş bir soket girişi vardı orayı kullandım bir zararı olmaz değil mi 😅

Zararı olmaz ancak kasa fanı almak daha sağlıklı olurdu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı