R5 5600 nasıl OC edilir?

Overclock'un neden manası yok? FPS oyunu oynayanların yüksek çoğunluğu vermeer CPU alıyor.
O.C yapmasalar bile frekans sabitliyorlar, otomatik frekans yüzünden FPS 360 ve altına sıklıkla düşüyor.

FPS oyuncuları için manuel frekans çok önemli.

Otomatik frekanstan sebep FPS düşmez, o kendi yamuk ayarlarıdır veya yanlış RAM tercihleridir. Soğutucu da takabilirler.

FPS oyunlarında FPS'in stabil olması için. İşlemci ısındığında veya yük'ü arttığında frekans ve FPS düşmesin diye.
Ayrıca sen yapmazsan yapma, ama FPS oynayan arakadaşlara kesinlilikle tavsiye ederim manuel frekans girmelerini.

Kanka şu an aşırı saçmaladın bu arada. Cidden Zen3 hakkında hiçbir bilgin yok. PBO açtığında thermal limiti belirliyorsun zaten :D İşlemci hiçbir şekilde kendine underclock yapmıyor. İnternette bir sürü video var izleyebilirsin.

Otomatik frekanstan sebep FPS düşmez, o kendi yamuk ayarlarıdır veya yanlış RAM tercihleridir. Soğutucu da takabilirler.

Otomatik Frekans'da çekirdekler aynı anda 3700MHz'e çekildiğinde FPS'in düştüğünü reddediyorsunuz yani?

Otomatik Frekans'da çekirdekler aynı anda 3700MHz'e çekildiğinde FPS'in düştüğünü reddediyorsunuz yani?
Ben reddediyorum dediğini. Eve gidince sana bi oyun açayım pbo lu şekilde frekanslar gözükcek şekilde bakarsın sen fps düşüyor mu düşmüyor mu. Cidden aşırı saçmalıyorsun şuanda.

3700MHz'e neden çekilsin ben de onu soruyorum. Yani böyle bir ortam mı var?

%2-3 kullanımda çekilebiliyor, CS veya Valorant gibi oyunlarda bu kullanımlara düşüyor ve çekiliyor.

Farklı farklı videolarda görmüştüm, birkaç konudada düşük FPS'den şikayet edenlere öneriyorlardı.

%2-3 kullanımda çekilebiliyor, CS veya Valorant gibi oyunlarda bu kullanımlara düşüyor ve çekiliyor.

Farklı farklı videolarda görmüştüm, birkaç konuda da düşük FPS'den şikayet edenlere öneriyorlardı.

Çekilmez. Sana bugün bir all-core testi de yapar atarım, kendi işlemcimi CPB+PBO ile kullanıyorum video boyunca 4350Mhz'den düştüyse en fazla 4325Mhz'e düşmüştür anlık. Senin bahsettiğin düşüşü yaşayan kişilerin farklı bir sorunu vardır ama çözememişlerdir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Rastgele bir ss buldum bilgisayarımdan,

BF gibi cpu intense bir oyunda bile neredeyse 4775 e kadar çıkabiliyor.

1650465540412.png

@kino @deadfellow teşekkürler video ve fotoğraflar için, fakat dediğim sorun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Attığım videoda yüksek %'likler ile frekanslar bu şekilde, %5-10 kullanıma düştüğü zaman Frekans'ı kısıyor işlemci. Çünkü %5-10 kullanım 'boşta işlemci kullanımı' oluyor. FPS oyunlarında %5-10 kullanımlara düşütğü için frekans düşüyor 'boşta kullanım' olduğu için.

Bu sorunu gösteren birkaç video vardı elimde, izleme geçmişini sildiğim için bulamadım.
Videolar bireysel kullanıcılar tarafından farklı forumlarda mevcut, biraz bakarsanız bulabilirsiniz belki.

Fotoğraflarınızda veya videolarınızda işlemci sadece CPU AVG olarak gözüküyor, yani Total frekans ve Total %'lik değeri mevcut.

Videodaki gibi tüm çekirdeklerin değelerini yapar ve yenileme sıklığını 1ms altında tutarsanız %5-10 gibi kullanımlarda frekans düşütüğünü gözlemleyebilirsiniz.

Evet tüm çekirdekler aynı anda çekilmiyor 3.7 gibi frekanslara. Fakat 1 çekirdeğin bile oynak değer vermesi, Valorant gibi 400-450FPS'lerde gezen bir oynayışta 120FPS'lere kadar dalgalanma yapıyor ve %1'lik FPS'i olumsuz etkiliyor.

Demek istediğim FPS oyunlarında %1'lik FPS'ini yüksek tutmak isteyenler ve her zaman stabil FPS almak isteyenler manuel frekans giriyorlar.
Zaten 400FPS veren bir işlemciye O.c yapıp 600FPS almak değil olay.
Verilen FPS'in alt sınırını olabildiğince yükseltmek.
Frekans sabitlemek bu konuda çok önemli, lütfen konuyu daha fazla uzatmayalım.

İşlemci elime geçtiği zaman testleriyle birlikte hem YouTube'da hem de Sosyal'de paylaşdığım zaman sizleri etikleyeceğim.

@kino @deadfellow teşekkürler video ve fotoğraflar için, fakat dediğim sorun:

Attığım videoda yüksek %'likler ile frekanslar bu şekilde, %5-10 kullanıma düştüğü zaman Frekans'ı kısıyor işlemci. Çünkü %5-10 kullanım 'boşta işlemci kullanımı' oluyor. FPS oyunlarında %5-10 kullanımlara düşütğü için frekans düşüyor 'boşta kullanım' olduğu için.

Bu sorunu gösteren birkaç video vardı elimde, izleme geçmişini sildiğim için bulamadım.
Videolar bireysel kullanıcılar tarafından farklı forumlarda mevcut, biraz bakarsanız bulabilirsiniz belki.

Fotoğraflarınızda veya videolarınızda işlemci sadece CPU AVG olarak gözüküyor, yani Total frekans ve Total %'lik değeri mevcut.

Videodaki gibi tüm çekirdeklerin değelerini yapar ve yenileme sıklığını 1ms altında tutarsanız %5-10 gibi kullanımlarda frekans düşütüğünü gözlemleyebilirsiniz.

Evet tüm çekirdekler aynı anda çekilmiyor 3.7 gibi frekanslara. Fakat 1 çekirdeğin bile oynak değer vermesi, Valorant gibi 400-450FPS'lerde gezen bir oynayışta 120FPS'lere kadar dalgalanma yapıyor ve %1'lik FPS'i olumsuz etkiliyor.

Demek istediğim FPS oyunlarında %1'lik FPS'ini yüksek tutmak isteyenler ve her zaman stabil FPS almak isteyenler manuel frekans giriyorlar.
Zaten 400FPS veren bir işlemciye O.c yapıp 600FPS almak değil olay.
Verilen FPS'in alt sınırını olabildiğince yükseltmek.
Frekans sabitlemek bu konuda çok önemli, lütfen konuyu daha fazla uzatmayalım.

İşlemci elime geçtiği zaman testleriyle birlikte hem YouTube'da hem de Sosyal'de paylaşdığım zaman sizleri etikleyeceğim.

Ben eve geçince kendim çekip sana video atacağım. Adamın yaptığı PBO'ya pek güvenemedim. Ve TDP throttle yiyor olabilir adamın videodaki 5600x.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı