R5 5600 nasıl OC yapılır?

doctorwho

Hectopat
RAM
2x8 3200MHz
Ekran kartı
3060Ti
Anakart
Gigabyte B450M-K
İşlemci
R5 5600
4.1GHz civarında geziyor oyunlarda, bazı yerlerds otomatik OC önermişler yaptım ama 4.3GHz civarına çıkıyor. PBO ve CO var bunlarla yapabilir miyim? Bir de OC için Ryzen Master mi kullanmalı mıyım yoksa BIOS üzerinden mi yapmalıyım?

PBO ve CO var bunlarla yapabilir miyim?

Evet, düzgün ayarlamalarla sabit frekans yakalayabilirsiniz. +200 MHz offset ile oyunlarda sabit 4650 MHz kullanabiliyorum. Örnek olması adına benim ayarlarım PPT 160, TDC 100, EDC 105. CO tüm çekirdeklerde -25. PBO Scalar X10.

Bir de OC için Ryzen Master mi kullanmalı mıyım yoksa BIOS üzerinden mi yapmalıyım?
Ryzen Master ile değerleri test etmelisiniz. Uygun değerleri bulduktan sonra BIOS'tan ayarlayabilirsiniz.

BIOS'tan ayarlayabilirsin. Çok kolay bir işlem. Voltajı 1.25 yaptım, MHz'i 4.700 yaptım. Deneyebilirsin.

Evet, düzgün ayarlamalarla sabit frekans yakalayabilirsiniz. +200 MHz offset ile oyunlarda sabit 4650 MHz kullanabiliyorum. Örnek olması adına benim ayarlarım PPT 160, TDC 100, EDC 105. CO tüm çekirdeklerde -25. PBO Scalar X10.

Ryzen Master ile değerleri test etmelisiniz. Uygun değerleri bulduktan sonra BIOS'tan ayarlayabilirsiniz.
Peki direkt manuel oc yapıp ardından sadece curve optimizer yapsam olur mu?

Bana göre tamamen saçmalık 5600 OC yapmak! Artış genelde 200MHz civarı ve güç kullanımına dikkat ettim akıl almaz şekilde yükseliyor ve bu CPU ısısına direkt yansıyor. Hı performans getirisi nedir? Derseniz orada da doğru dürüst bir şey yok. Akıl karı değil yani ama test için yapılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana göre tamamen saçmalık 5600 OC yapmak! Artış genelde 200MHz civarı ve güç kullanımına dikkat ettim akıl almaz şekilde yükseliyor ve bu CPU ısısına direkt yansıyor. Hı performans getirisi nedir? Derseniz orada da doğru dürüst bir şey yok. Akıl karı değil yani ama test için yapılabilir.

CS:GO 500 FPS'ten 550 FPS'e artış sağladı 4400 MHz'den 4700 MHz'e OC edince.

Peki direkt manuel OC yapıp ardından sadece Curve Optimizer yapsam olur mu?
Öyle CO çalışıyor mu bilmiyorum. Çalışıyorsa neden olmasın? Ayrıca soğutucunuz yeterli seviyede mi?

Bana göre tamamen saçmalık 5600 OC yapmak! Artış genelde 200MHz civarı ve güç kullanımına dikkat ettim akıl almaz şekilde yükseliyor ve bu CPU ısısına direkt yansıyor. Hı performans getirisi nedir derseniz orada da doğru dürüst bir şey yok. Akıl karı değil yani ama test için yapılabilir.
İlki varsayılan, ikincisi 4.7 GHz. Tekrar düşünün.

1689929268026.png
1689929276566.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı