Çözüldü R5 5600 nasıl UV yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mevlutcanay

Decapat
Anakart
MSI B550M Mortar
İşlemci
Ryzen 5 5600
Arkadaşlar işlemciyi stok soğutucusu ile kullandığımdan çok ısınıyor. Bu sebepten ötürü UV yapmak istiyorum bu işlerden pek aanlamam yaardım edebilecek varsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
evet çok detaylı olmasa da var
Tamam bilgisayar açılırken BIOS'a gir. Altta fotoğrafını bırakıyorum oradan Overclocking settings'e gir.

Sonra Advanced Cpu Configuration'a gir.

Sonra AMD Overclocking'e gir.

Sonra bu ekran dediğim değerleri gir.

PBO Limitsi Manual'a al.

PPT limit : 88
TDC Limit : 60
EDC limit : 90 yap.

Precion Boost Overdrive scalar Auto yap.
Max Cpu boost Clock override -50 Yap.
Platform thermal throttle limit'i 95 yap.

Sonra altta Curve Optimizer diye bir şey olacak onun içine gir. All Core seç. Negatif 15 ver.

Precision Boost OverDrive'ı Advanced'a aldıktan sonra gelmesi lazım.

başka yapacağım bir şey var mı her şey tamam mı? Bir de sorun oluşmaz değil mi CPU testi yaptığım zaman bir sorun olursa direk eski ayarlara dönebilirim BIOS fabrika ayarıyla de mi

Dosya Ekleri

• 16593674413791496846439612758373.jpg
    82,9 KB · Görüntüleme: 32
  • 16593675513062940863971406330827.jpg
    157,2 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
başka yapacağım bir şey var mı her şey tamam mı? Bir de sorun oluşmaz değil mi CPU testi yaptığım zaman bir sorun olursa direk eski ayarlara dönebilirim BIOS fabrika ayarıyla de mi
Evet resetleyip eski ayarlara dönebilirsin sorun olmaz. Kaydet ve çık şuan.

Sonuclarda degisiklik oldu mu?

Merhaba aynı işlemci ve B550 tomahawk ana karta sahibim bu işlemleri yaparsam herhangi bir performans kaybı oluşur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…