Zaten bu işlemciler fiyat performans işlemcileri overclock işlemciyi zorlayıp en üst performanslarına zorluyor gereksiz yani zaten R5 5600'ü bayağı iyi ekran kartları besliyor 4070 Super'le bile kullanabiliyorsun sen öyle düşün stabil bırakman daha iyi olur.
Yani saçma bence uğraşmaya değmez bilgisayarın stabilitesini bozarsın sorun morun yaşarsın uğraşma bence.
Biraz abartmışsınız sanki.Stabilite çok daha önemli 5-10 FPS için işlemcinin ömrü kısalıyor uzun vadede çok mantıksız bir işlem.
Çok iyi olmuş hocam.Hocam önceki islemcimde R23 çöktüğünde voltaj yetersiz olduğunu anlıyordum ve ufak takılmalar oluyordu, ancak voltaj arttırdığınmda ise her şey düzgündü.
Şimdi ise R23 testi hala çökmedi ve sistemde takılma gözlemlemedim.
Bugünlük sonucum bu, yarın daha fazla deneyeceğim.
Eki Görüntüle 2259933
Mavi ekran yer, 5600 işlemci 4.7 üstü tamamen sorundur. Kullanan var ise stabil 4.9 göstersin.Yük testi için 75 derece çok normal, 4.7GHz 1.19v iyi değer o işlemci 4.9 görür gibi.
Mavi ekran yer, 5600 işlemci 4.7 üstü tamamen sorundur. Kullanan var ise stabil 4.9 göstersin.
Silikon kalitesine bağlı 5.0 GHz görebilir, kesin konuşmamak lazım.
Ryzen 5 5600 4.9 GHz Cinebench R23 test sonuçları nasıl?
1.275v 4.9GHz Cinebench R23 testlerini yaptım ve Cyberpunk, RDR2, GTA V, CS2 gibi oyunlarda testler yaptım hiçbir sorun yok puanlar nasıl?www.technopat.net
Ryzen 5 5600 overclock değerleri nasıl?
Merhaba. 2 gün önce bizdehesaplı sitesi üzerinden düz Ryzen 5 5600 X olmayan modelini aldım. Meraklı olduğum için en yüksek potansiyelini merak ettim ve overclock yaptım, şu anda 4.9 GHz 1.2875v ile stabil çalışıyor voltajı biraz daha düşürmeyi deniyorum. OCCT testinde işlemci ortalama 100W...www.technopat.net
Önce stabil kelimesinin manasını öğrenelim. Stabil çalışmaz demek ne demektir? Sende 5600 var ise 5.0 frekans ver, stabili bırak açılacak mıdır? Silikon kalitesi ne olur ise olsun. Belirli ayarın üstüne çıkmak İşlemci ömrünü azaltır. 5600 İşlemci için en stabil frekans hava soğutucuyla 4.65-4.66 frekansıdır. Diğerleri hepsi heyecandan ibaret.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.