R5 5600 oyunda 37 derece RTX 3060 66 derece normal mi?

lexerotk

Hectopat
Makaleler
1
Başlıktan da anlayabilceğiniz gibi işlmecim oyunlarda aşırı serin iken ekran kartım çok ısınıyor. Yaz sıcakları dedim normaldir falan. Ama YouTube'daki oyun testlerinde hiçbir kart benimki kadar ısınmıyordu. Ayrıca GPU kullanımıda hep %30-%60 arası. Hiç YouTube'daki videolardaki gibi %100 kullanım görmedim. Acaba şu darboğaz dedikleri olay mı oluyor yoksa bir ayar falan mı yapmam gerek?

İşlemcim: AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 35MB [50 dereceyi geçmiyor.]

Sıvı soğutmam: DarkFlash TWISTER ARGB 240mm DX-240

INNO3D RTX 3060 Twin 2X (OC model değildir.) [Sürekli 65 derece ve üzeri sıcaklıklarda %60 yada %60'ın altında çalışıyor.]

1658181148779.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıktan da anlayabilceğiniz gibi işlmecim oyunlarda aşırı serin iken ekran kartım çok ısınıyor. Yaz sıcakları dedim normaldir falan. Ama YouTube'daki oyun testlerinde hiçbir kart benimki kadar ısınmıyordu. Ayrıca GPU kullanımıda hep %30-%60 arası. Hiç YouTube'daki videolardaki gibi %100 kullanım görmedim. Acaba şu darboğaz dedikleri olay mı oluyor yoksa bir ayar falan mı yapmam gerek?

İşlemcim: AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 35MB [50 dereceyi geçmiyor.]

Sıvı soğutmam: DarkFlash TWISTER ARGB 240mm DX-240

INNO3D RTX 3060 Twin 2X (OC model değildir.) [Sürekli 65 derece ve üzeri sıcaklıklarda %60 yada %60'ın altında çalışıyor.]

Eki Görüntüle 1455752

Bunlar çok uçuk sıcaklıklar değil hocam kafanıza takmanıza gerek yok bence.

Hocam nasıl bir soğutucu kullanıyorsanız işlemci donuyor. Vücut sıcaklığında. Ekran kartı için 85 derece altı normaldir. Yani 66 derece soğuk bile denebilir. FPS 60'a sabit olduğu için ekran kartı az kullanılıyor. Bu arada ekran kartını FurMark testine sokmanızda fayda var. Asıl sıcaklığı orada görürsünüz.

Hocam nasıl bir soğutucu kullanıyorsanız işlemci donuyor. Vücut sıcaklığında. Ekran kartı için 85 derece altı normaldir. Yani 66 derece soğuk bile denebilir. FPS 60'a sabit olduğu için ekran kartı az kullanılıyor. Bu arada ekran kartını FurMark testine sokmanızda fayda var. Asıl sıcaklığı orada görürsünüz.

Hocam ekran kartım ısınan bir model sanırım o yüzden korkuyorum zaten fanlar 2000RPM üstüne çıkınca artık masa titremeye başlıyor hafiften ve bayağı sesli oluyor. Ekran kartını yakma değil mi test?

Hocam ekran kartım ısınan bir model sanırım o yüzden korkuyorum zaten fanlar 2000RPM üstüne çıkınca artık masa titremeye başlıyor hafiften ve bayağı sesli oluyor. Ekran kartını yakma değil mi test?

Isınan bir model değil. Arkadaşımda var 70-75 derecelerde çalışıyor. Ekran kartı testle yanacak bir şey değil zaten. 110 120 derecelere çıkarsa belki zarar görebilir.
Prime 95 ile işlemciyi 92 dereceye kadar çıkardım ilk aldığımda test amaçlı. 1 gram da korku yoktu.

Fan devri %35'ten aşağı ise sistem sıcaklığın iyi olduğuna karar verip boşa gürültü olmaması için fanları hızlandırmıyor. Eğer %45-50 gibi değerlerdeyse gene normal sayılır. Videolara bakmayın, sonuçta o videodaki sistemlerde kullanılan kasa, ortamın sıcaklığı gibi etkenler aynı olamaz.

Kasam mesh ama kötü bir kasa sanırım. Bir de masa büyük raflı bir şey. Arkadaki fan ile üstteki havalandırma biraz kapanıyor. Üsttekinin yarısı kapalı, arkadaki fan ile duvarın arasında bir elimin eni kadar mesafe var.

Isınan bir model değil. Arkadaşımda var 70-75 derecelerde çalışıyor. Ekran kartı testle yanacak bir şey değil zaten. 110 120 derecelere çıkarsa belki zarar görebilir.
Prime 95 ile işlemciyi 92 dereceye kadar çıkardım ilk aldığımda test amaçlı. 1 gram da korku yoktu.

Hocam 120 de kart buharlaşmaya başlar ne yaptınız siz öyle.😃

Hocam biraz acemiyim kusura bakmayın. Bu PC işleriyle falan 4 aydır ilgileniyorum o yüzden ne nedir onu bilemiyorum. Bu kasayı da arkadaşlarımdan yardım alarak almaya karar verdim. Hangi parçası iyi ya da hangi sıcaklık değeri normal onu bilemiyorum ya da bunu yapsam bozulur mu falan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı