Arkadaşlar R5 5600 işlemciyi çıkarırken pinleri yamulltum. Düzelteyim derken 1 tane pin kırıldı. Netten araştırdım önemsiz bir pinmiş. Geri taktım bu sefer gözümden kaçan başka eğik olan pinler de daha fazla yamulmuş. Elime yüzüme bulaştırdım yani Allah'ın cezası 500 liralık soğutucuyu takacağım diye. PC çalışmadı, anakart ışığı yanıyor ama ne fan dönüyor ne ışık var. CPU'yu söküp tekrar denedim yine çalışmadı. İnternetten biraz baktım anakart da çöp olmuş olabilir diyorlar. Birisi PSU bozulmuş olabilir yazmış. Eğer sorun sadece CPU ise yenisini alır yoluma devam ederim ancak anakart da yanmışsa DDR5'e yükseltirim diye düşünüyorum. Ne yapsam bilemedim.
Daha önce eksik pinli işlemcileri farklı anakartlarda çalıştırdığım olmuştu.
Anladığım kadarıyla sistem kısa devreye düşüyor. Anakartların bu tarz durumlardan kaynaklanabilecek hasarları önleyecek şekilde tasarlandıkları kanaatindeyim. O nedenle anakartta bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Yine de kesin olarak kontrol edebilecek birisi varsa çok iyi olur.
Daha önce eksik pinli işlemcileri farklı anakartlarda çalıştırdığım olmuştu.
Anladığım kadarıyla sistem kısa devreye düşüyor. Anakartların bu tarz durumlardan kaynaklanabilecek hasarları önleyecek şekilde tasarlandıkları kanaatindeyim. O nedenle anakartta bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Yine de kesin olarak kontrol edebilecek birisi varsa çok iyi olur.