Burada açtığım sorunun nedenini @Bold Pilot sayesinde öğrenmiş oldum şimdi sistemim için uyumlu ve stabil çalışabilecek bir anakarta ihtiyacım var aklımda Gigabyte, ASUS Prime veya MSI markalarından B550M almak gibi bir fikrim var bunlardan başka önerilere de açığım Ryzen 5 5600'ü olanlar anakartlarını ve tecrübelerini paylaşırlarsa çok memnun da olurum. Fikir yeni olduğu için pek araştırma fırsatım olmadı öneriler doğrultusunda araştıracağım. Önceki konuda bahsettiğim sistemimi yeniden paylaşmam gerekirse;
Anakart: ASRock B450M-HDV r4.0 (anakartım yeni işlemcim ile sorun çıkarttığı için değiştireceğim)
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: Galax RTX 2060 6 GB.
RAM: G.Skill 32 GB 3200MHz (2x16) F4-3200C16Q2
CPU fan: Cooler Master Hyper 212.
PSU: High Power 550W 80+ Bronze.
En ucuz Asus Prime A520M-K AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Prime A520M-K AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 2.152,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
OC falanda yaparım dersen B550 serisi bir anakartta alabilirsin.
En ucuz Asus Prime A520M-K AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Prime A520M-K AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 2.152,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
OC falanda yaparım dersen B550 serisi bir anakartta alabilirsin.
Overclock şuan için düşünmüyorum ama alıp en az 5-6 yıl kullanabileceğim bir şey olmasını isterim. Ekran kartımı yükselttikten sonra OC yapabilirim gibi düşünüyorum. A520 kötü değil ama muhtemelen ikinci bir M.2 SSD alacağım için B550 alacağım gibi duruyor.
Depolama için HDD kullanıyorum ama gerek programlar ve gerek artan oyun vs boyutları için ya yüksek depolaması olan BİR M.2'ye ihtiyacım var yada ÇİFT M.2'ye ihtiyacım var. Evet sata ssd alabilirim ama M2 ssd'ler ile olan okuma yazma farkı fiyata o kadar yansımıyor. Sata SSD'ye o kadar para vermek bana saçma geliyor.
Düzenleme: Baktığım bir sitede tek m2 slotu olduğunu görünce cevap vermiştim anladığım üzere 2 adet var.
Depolama için HDD kullanıyorum ama gerek programlar ve gerek artan oyun vs boyutları için ya yüksek depolaması olan BİR M.2'ye ihtiyacım var ya da ÇİFT M.2'ye ihtiyacım var. Evet SATA SSD alabilirim ama M.2 SSD'ler ile olan okuma yazma farkı fiyata o kadar yansımıyor. SATA SSD'ye o kadar para vermek bana saçma geliyor.
Düzenleme: Baktığım bir sitede tek M.2 slotu olduğunu görünce cevap vermiştim anladığım üzere 2 adet var.