R5 5600 RTX 3060 sistem 19.000 TL'ye alınır mı?

Bütçe
20000

Navibucks

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, herkese iyi forumlar. Bu yaz sistem almayı düşünüyorum, internette mağazalardan birinde gezerken kendime sistem oluşturdum. Sizin de bu sistem hakkında fikirlerinizi merak ediyorum; hatalı parçalar, bileşenlerin performansı ve alternatifler için.

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB Önbellek

Anakart: ASUS A320M-E 3200MHz(OC) DDR4

Ekran Kartı: Asus GeForce TUF RTX 3060 V2 OC 12GB GDDR6 192bit

RAM: Kingston (2x8) Fury Beast DDR4 3200MHz CL16

SSD: Samsung 980 PCIe NVMe 1.4 Okuma 3100MB - Yazma 2600MB 500GB M.2 SSD

Kasa: XPG VALOR AIR Mid Tower Gaming Kasa

Güç Kaynağı: FSP Hyper Pro H3-650 650W 80+ Bronze PSU

Monitör: ASUS TUF GAMING VG247Q1A 23,8 inç Full HD (1920x1080), 165 Hz, 1ms, FreeSync Gaming Monitör

Fiyat: 19.851,53 TL

Ne düşünüyorsunuz?

Hayır.

Bu ikili çok daha iyi olur.

Alınmaz 5 5600X 1TB SSD B450M 3060 eagle 12 GB sistemi tam hatırlamıyorum ama 16 civarlarına topladım aryıca özelleştirerek Hero 5A alabilirsin daha ucuza.

AMD ekran kartı için pek emin değilim dostum, herkes tarafından kabul edildiği üzere NVIDIA teknolojisi apayrı bir seviye gibi gözüküyor. Bir de oyuncu olduğum için belli başlı ekran kartı hataları ile uğraşmak istemem.

Bunun haricinde monitör için teşekkür ederim, bu daha çok hoşuma gitti. Alırsam bunu tercih edeceğim fakat kronik bir sorunu yoktur değil mi? Daha önce bu monitörü görmemiştim.

Bu fiyata hazır olarak daha iyi sistemler var.
Örnek olarak atma şansınız var mı? Onlara da kendimce özelleştirmeler yaparım. Ayrıca işlemci konusunda ne düşünüyorsun? O fiyata daha iyi alternatifler var mı veya az biraz daha ekleyerek gözle görülür şekilde performans artışı olacak bir işlemci?

Attığım sisteme bakın hocam. O kadar para etmez attığınız sistem.
Bakıyorum fakat sanırım tek fark ekran kartı. Fiyat konusunda da pek farkları yok ve dediğim gibi NVIDIA ekran kartı bu farkı oluşturuyorsa razıyım. Bir de WD marka SSD için ne düşünüyorsun? Ben Samsung'u seçtim daha önceden de tanıdığım için ve kalitesine güveniyorum. Adata RAM yerine de Kingston daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Hocam arada çok ciddi performans farkı var AMD 6000 serisinde hataları düzeltti. Rx 6700 XT 3070 ile kafa kafaya bir kart. Ayrıca teknoloji olarak da DLSS karşısında FSR var. FSR ve DLSS arasında fazla bir fark yok. RT teknolojisi için de bu fiyatlara alınacak bir kart pek etki etmez. Çok fps düşürüyor daha yüksek bir kart alınmalı RT için. Oyun için AMD çok daha mantıklı.

Anlıyorum, tavsiyenizi dikkate alacağım. AMD'nin 6000 serisi ekran kartları hakkında daha fazla bilgi toplamaya çalışacağım. Şu an AMD'nin daha yüksek FPS verdiğini ve ucuz olduğunu biliyorum ama insanlar NVIDIA'nın yazılım desteği, RTX, DLSS teknolojilerinin AMD karşısında fark oluşturduğunu söylüyorlar ve tabii AMD'nin Wattman, siyah ekran sorunları da cabası. Fakat dediğiniz gibi 6000 serisinde bu sorunlar düzeltilmiş ise tercih edebilirim. Sonuçta dediğim gibi, oyun oynayacağım. Yine de ileride yayın açar mıyım açmaz mıyım bilmiyorum, bu yüzden NVIDIA konusunda kararlıydım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…