R5 5600 RTX 3060 sistem kendini resetliyor

burakcidem

Decapat
Daha fazla  
Merhaba ekran kartını ve Windows 11'i güncellediğimden belli bilgisayar kendini reset atıyor ikisinden şüpheleniyorum.
Oyundayken, masaüstündeyken resetliyor hatta konuyu oluşturuken bile reset attı.
Bir çözümü var mıdır?

Sistemim:
Gigabyte NVIDIA GeForce RTX 3060 OC 8 GB.
Gigabyte B450M K
AMD Ryzen 5 5600.
650W PSU var markasını bilmiyorum.

Bi üstümdeki arkadaşın da dediği gibi OCCT ile PSU'da sorun var mı yok mu bunu kontrol edin. Sorun çıkmazsa MSI Afterburner'dan bilmeden voltaj ayarı yapmış olabilirsiniz, bu durumda da kapanabiliyor. Afterburner'da ekran kartının power limit değerini düşürürsünüz veya 0'a sabitlersiniz. mHz değerini de en düşüğe alırsanız PSU'ya giden voltaj dengelenir ve çözülebilir. Sorununuz bunlarla ilgili değilse de en çok hangi durumda resetlendiğini söylerseniz fikir sunabilirim.

Merhabalar, OCCT testini yaptım. 5 dakikanın ardından reset attı.Ekran kartından mı kaynaklı, PSU'dan mı kaynaklı? Önceden işlemciye BIOS'tan undervolt yapmıştım, işlemci çok ısındığı için stok fan yetmiyordu. O zaman sıkıntı yoktu. Bilgisayarı 6 aydır kullanmıyordum, 1 hafta önce açtım, içini temizledim, termal macunu değiştirdim, undervoltu eski haline getirdim. Sıkıntı yoktu, ekran kartını ve Windows'u güncelleyince olmaya başladı. Rastgele yerlerde kapanıyor; Google gezinirken, oyun oynarken yük aldtında değilken bile resetliyor

Son düzenleme:
OCCT Testi esnasında mı 5. dakikada reset attı? Test bittikten 5 dakika sonra mı attı? Test esnasındaysa sorun PSU'dadır, elinizde başka yedek PSU varsa onu takıp deneyebilirsiniz muhtemelen o durumda düzelecektir.

OCCT testi esnasında mı 5. dakikada reset attı? Test bittikten 5 dakika sonra mı attı? Test esnasındaysa sorun PSU'dadır, elinizde başka yedek PSU varsa onu takıp deneyebilirsiniz muhtemelen o durumda düzelecektir.

5.dakikasında attı maalesef elimde yedek PSU yok.

Dün format attım bilgisayara şu anlık bir sıkıntı yok tekrar olursa PSU değiştireceğim önerdiğiniz PSU var mıdır?
Şu an kullandığım PSU:
Rampage 600W 80+ Bronze PSU.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…