R5 5600 & RX6800 sistem açılışta kendini resetliyor

shellman

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bugün yeni sistemimin montajını yaptım parçalar ise şöyle:
Anakart: Gigabyte B550M DS3H.
CPU: Ryzen 5 5600.
GPU: Sapphire VGA Pulse Radeon RX 6800.
RAM: Goodram ırdm Pro DDR4 Deep Black ırp 3600 MHz 2x8GB.
Kasa: Deep cool CC560.
PSU: FSP H3-700 Hyper.

Sorun tam olarak şöyle ki Power tuşuna bastığımda kasa çalışmaya başlıyor, 1-2 saniye sonra tüm kasa fanları ve CPU fanı gücü kesilip tekrar çalışmaya başlıyor. Sonrasında BIOS gelip normal şekilde çalışmaya devam ediyor. Windows üzerinden kontrol ettiğimde BIOS süresi 5.8 saniye gözükmekte. BIOS versiyonu güncel.
Açıklayıcı olması adına video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu bir sorun teşkil eder mi? Nasıl çözebilirim?

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
XMP açık ise kapatıp dener misiniz?

Merhaba arkadaşlar, bugün yeni sistemimin montajını yaptım parçalar ise şöyle:
Anakart: Gigabyte B550M DS3H.
CPU: Ryzen 5 5600.
GPU: Sapphire VGA Pulse Radeon RX 6800.
RAM: Goodram ırdm Pro DDR4 Deep Black ırp 3600 MHz 2x8GB.
Kasa: Deep cool CC560.
PSU: FSP H3-700 Hyper.

Sorun tam olarak şöyle ki Power tuşuna bastığımda kasa çalışmaya başlıyor, 1-2 saniye sonra tüm kasa fanları ve CPU fanı gücü kesilip tekrar çalışmaya başlıyor. Sonrasında BIOS gelip normal şekilde çalışmaya devam ediyor. Windows üzerinden kontrol ettiğimde BIOS süresi 5.8 saniye gözükmekte. BIOS versiyonu güncel.
Açıklayıcı olması adına video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu bir sorun teşkil eder mi? Nasıl çözebilirim?

Şimdiden teşekkür ederim.

BIOS'tan herhangi güç ayarına veya farklı bir ayara ellediyseniz onu eski deneyin.

XMP açık ise kapatıp dener misiniz?
Sisteme windows kurmadan önce ilk yaptığım XMP açmaktı, kapatıp deneyeceğim. Eğer XMP kaynaklı ise ramleri 3600mhz olarak kullanmamın imkanı yok mu?

Aldığından beri böyle mi yoksa bir şeyi elledin mi?
Kasayı yeni topladım hocam.

BIOS'tan herhangi güç ayarına veya farklı bir ayara ellediyseniz onu eski deneyin.
XMP ve Smart access memory'i açtım SAM ayarını açmadan öncede aynı sorun vardı.

Sisteme Windows kurmadan önce ilk yaptığım XMP açmaktı, kapatıp deneyeceğim. Eğer XMP kaynaklı ise RAM'leri 3600MHz olarak kullanmamın imkanı yok mu?

Kasayı yeni topladım hocam.

XMP ve Smart Access Memory'i açtım SAM ayarını açmadan önce de aynı sorun vardı.

Hayır var, XMP yerine elle voltaj ve MHz değeri verirsiniz. Ayrıca buradan BIOS güncelleyin ve diğer tüm driverlerınızı kurduğunuzdan emin olun.
Not:
(Rev. 1.0/1.1/1.2/1.3) -rev. 1.4- rev. 1.5 durumuna göre anakartınızın revizyon versiyonuna göre olan uyumlu Drive'ları seçin. Bilmiyorsanız anakartın kutusu üzerinde bu bilgi yazmaktadır.

Hayır var, XMP yerine elle voltaj ve MHz değeri verirsiniz. Ayrıca buradan BIOS güncelleyin ve diğer tüm driverlerınızı kurduğunuzdan emin olun.
Not:
(Rev. 1.0/1.1/1.2/1.3) -rev. 1.4- rev. 1.5 durumuna göre anakartınızın revizyon versiyonuna göre olan uyumlu Drive'ları seçin. Bilmiyorsanız anakartın kutusu üzerinde bu bilgi yazmaktadır.
Anakartım rev. 1.5 ve bios güncellemesini yaptım hocam, XMP kapatınca sorun çözülür ise manuel ayarlamayı deneyeceğim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Anakartım rev. 1.5 ve bios güncellemesini yaptım hocam, XMP kapatınca sorun çözülür ise manuel ayarlamayı deneyeceğim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Rica ederim 🙂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı