R5 5600 RTX 3060 sistemde ekran gidiyor ve reset yapmadan düzelmiyor

kaan eness

Yoctopat
Daha fazla  
Oturdugum semtte yaklasık 2 aydır süren bir elektrik çalışması var. Elektrik direklerini kaldırıp elektrigi yer altından goturmeye calısıyorlar. 2 aylık surecte cok fazla oyun oynarken ya da PC'de bir şey yaparken bir anda elektrikler gitti. Bu zamana kadar bir sorun yoktu ama bugün oyun oynarken 2 defa gece ve gunduz olmasıyla beraber oyunun ortasında ıkı defa gıttı elektrik. Gece 2 gibi tekrar geldiginde açtım bilgisayarı GTA Online oynamaya başladım. Saat 4'ten sonra 2 ekranım da sureklı sınyal yoka dustu. Klavye ve mouse calısıyor oyunun sesı de gelıyor. Wasd yaptığımda oyunda hareket edıyorum ama ekran gelmıyor. Yenıden baslatmadan ne yaparsam yapayım. Sizce sorun neden olabılır? Ne yapmam gerekıyor? Sistemim gerekirse diye asagıya yazıyorum.

• Ekran kartı: NVIDIA RTX 3060 12 GB.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
  • RAM 32 GB Fury tek slot RAM.
  • PSU: Aldıgım adam soylemıstı ama ıcını hiç acmadıgım ıcın hatırlamıyorum. Lakın kasanın kendı PSU'su kasama magazada baktıgımda 650W PSU ıle gelmekte.
  • Kasa: MSI MAG Forge M100a.
  • Anakart: MSI B450M-A Pro Max.

Ekran kartına elveda diyebiliriz gibi.

FurMark ile ekran kartına stres testi yapın bakalım kapanıyor mu ekran: FurMark Homepage

Anladığım kadarıyla PSU'nun içindeki bileşenler voltaj yüzünden zarar görmüş.

Yedek olarak temin edebileceğiniz bir PSU'yu sistemde deneyin.

İnşallah PSU'dan diyelim ekran kartı fiyatları malumunuz uçtu.

Sık sık elektrik kopmasının sisteme zararını minimuma indirmek için akım korumalı 3'lü kullanın derim:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı