R5 5600 RTX 3060 Ti Ani FPS düşüşleri ve takılma

Omerdmx

Kilopat
Daha fazla  
5-6 ay önce Ryzen 5 5600 ve RTX 3060 Ti'lı hazır bir sistem aldım ancak aldığımdan beri en düşük oyunlarda bile (Assassin's Creed 1 ve Overcooked vs.) aniden FPS 5'e 6'ya düşüyor 3-4 saniyeliğine. Bu sürekli tekrar ediyor. Oyunu açtığımda normal oynatıyor ancak dakikada bir gibi bir sürede ve bazen daha kısa süre içerisinde 3-4 saniyeliğine bir FPS düşüşü yaşıyorum tekleme gibi. Sanki bilgisayarın ayağı takılıyor, düşüyor, kalkıyor, sonra tekrar düşüyor ve tekrar kalkıyormuş gibi.

Herhangi bir virüs olduğunu sanmıyorum çünkü bilgisayarı aldığım günden beri böyle. Steam'den bir oyun indirdim ve oyunu açtım. Direkt bu sorunu yaşadım ilk oyunu açıp oynadığım gün.

Bu zamana kadar neden destek almadın diye soracaklar için bir kronik rahatsızlık evresinden geçiyorum ve Full time işim var bu yüzden bu sorun önceliğim olmadı uzun bir süredir ancak şu an zamanım varken çözmek istiyorum.

Yardımcı olmak isteyenlere şimdiden çok teşekkürler.

RAM: 16 GB
EKRAN KARTI: INNO3D GeForce RTX 3060 Ti Twin X2 OC LHR 8 GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
SSD: AGI 512 GB
İşlemci: Ryzen 5 5600
Anakart: BIOSTAR B550MH

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU il ekran kartı sürücünüzü silmeyi denediniz mi? Sürücüyü bu şekilde komple kaldırın. Ardından son resmi sürücüyü kurup bir de öyle deneyin.

Öncelikle çok geçmiş olsun hocam. Bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz inşallah.

Hocam bende de ekran anlık olarak takılıyordu. Valorant oynarken 1 dakikada bir 1 saniyelik takılıyordu. Önce format attım sonrasında ekran kartına reset attım(win tuşu ctrl shift b sırasıyla bu tuşlara basınca ekran kartına reset atar.
Görüntü 2 3 saniye gider ve donar sonrasında gelir.) Bende sorun bu şekilde çözülmüştü.

Sırasıyla bunları yapmanızı tavsiye ederim
Önce sürücünüzü kaldırın ve güncel sürücüyü indirin. Sonrasında ekran kartına reset atın. Sorun yine de çözülmezse temiz bir şekilde format atmak kalıyor. Bu şekilde Sorununuzun çözüleceğini düşünüyorum.

@STE1N ve @Topuz_Tarık çok teşekkür ediyorum. Bugün yapıp denediğimde aynı problemi yaşamadım. Böyle devam etmezse güncellerim.

Ayrıca geçmiş olsun dileğiniz için de çok teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…