R5 5600 RTX 3060 Ti darboğaz mı yapıyor?

Önder Günsal

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir sitede bilgisayar için darboğaz testi yaptım ve sonuç %12.8 çıktı. Sitede yazana göre sonuç %5'in üstündeyse tehlikeliymiş. Bu konulardan pek anlamadığım için buraya yazmak istedim. Sizce ne yapmam gerek?

1740120127767.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanında RTX 4060Ti ve R5 5500 ikilisini darboğaz olmadan kullandım, arkadaşım şuan R5 5500 ve RTX 3060Ti ikilisini rahatça kullanıyor. Bence sitede bir hata var.

Şu siteleri 40 kere diyoruz ki "kullanmayın", yanlış gösteriyor. Genel kullanımı seçmişsiniz zaten, CPU Bound seçerseniz darboğaz fırlar, GPU Bound seçerseniz işlemci darboğaz azalır. Site nereden bilsin detaylıca sizin neyi nasıl kullanıdığınızı. O yüzden bu siteleri kul-lan-ma-yın...

Arkadaşlar bir sitede bilgisayar için darboğaz testi yaptım ve sonuç %12.8 çıktı. Sitede yazana göre sonuç %5'in üstündeyse tehlikeliymiş. Bu konulardan pek anlamadığım için buraya yazmak istedim. Sizce ne yapmam gerek?

Eki Görüntüle 2428896

Site her kombinasyonda darboğaz gösteriyor zaten seçtiğin ayarlara göre ya da bileşenlerine göre gözle fark edemiyorsan bunu yoktur yani siteye değil kendi gözünle gördüğüne bak.

Şu siteleri 40 kere diyoruz ki "kullanmayın", yanlış gösteriyor.

Evet hocam saçma sapan oranlar veriyor.

Bomboş siteler. Benim GPU-CPU ikilim en çok tercih edilen bir ya da iki kombinasyondan biri, bu sitelere bakınca %30+ darboğaz sonucu çıkarmıştı. İster istemez ben de tribe girmiştim ama kullanınca öyle olmadığını gördüm.

Bomboş siteler. Benim GPU-CPU ikilim en çok tercih edilen bir ya da iki kombinasyondan biri, bu sitelere bakınca %30+ darboğaz sonucu çıkarmıştı. İster istemez ben de tribe girmiştim ama kullanınca öyle olmadığını gördüm.

Saçmalık ya nasıl bir mantığı varsa sitenin benim de işlemcimle darboğaz gösteriyor ki işlemcim R5 5600 ne kadar güçlü kartlarla çalışıyor 2060 Super mi ağır geldi anlamadım.

Saçmalık ya nasıl bir mantığı varsa sitenin benim de işlemcimle darboğaz gösteriyor ki işlemcim R5 5600 ne kadar güçlü kartlarla çalışıyor 2060 Super mi ağır geldi anlamadım.
En sağlıklısı YouTube ve benzeri sitelerdeki performans testlerine bakmak. Oyunsa oyun atıyorum. Tabii bana göre.

En sağlıklısı YouTube ve benzeri sitelerdeki performans testlerine bakmak. Oyunsa oyun atıyorum. Tabii bana göre.

Zaten öyle ki darboğaz olma ihtimali 2 bileşene bağlı değil büyün bileşenlere bağlı zaten gözle görülür olmayan darboğazın bir zararı olacağını sanmıyorum oyunlar yavaş açılır düşük ayarda drop yersin yüksek ayarda yemezsin bu anormal zaten her türlü anlaşılır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı