R5 5600 - RTX 3060 Ti sistemde Hogwart Legacy'de %56 GPU kullanımı

nuecik

Picopat
Daha fazla  
Ryzen 5 5600 RTX3060 Ti 16 GB 3200MHz RAM'li bir bilgisayarda almam gereken FPS'leri alamadığımı hissediyorum.

Eki Görüntüle 1672306

Ultra ayarlarda oynamama rağmen GPU kullanımı %60ı geçmiyor. Bunun üstesinden nasıl gelebilirim acaba

Dosya Ekleri

• 1676642047387.png
    1676642047387.png
    712,3 KB · Görüntüleme: 67
Ryzen 5 5600 RTX3060 Ti 16 GB 3200MHz RAM'li bir bilgisayarda almam gereken FPS'leri alamadığımı hissediyorum.

Eki Görüntüle 1672306

Ultra ayarlarda oynamama rağmen GPU kullanımı %60ı geçmiyor. Bunun üstesinden nasıl gelebilirim acaba.

NVIDIA Denetim Masası'ndan güç yönetim modunu maksimum performansa çekerek ekran kartını daha fazla kullanmasını sağlayabilirsiniz. Eğer işe yararsa sol aşağıdan rapor kısmından çözüm verebilirsiniz. İyi günler ve iyi eğlenceler.

Dip not: Ekran kartınız 70 derecelerde dolanıyor %100 kullanması demek daha fazla artması demek. GeForce Experience kullanıyorsanız alt + Z kombinasyonunu kullanarak sağ kısımdaki performans sekmesine tıkladıktan sonra, sol kısımda sıcaklık hedefi olacak o eğer 70'lerde ise ekran kartı o değerlere çıktığında kullanımı düşürür buna da bir göz atın derim. Ultra değil de yüksek veya orta ayarlara düşürüp aynı zamanda sıcaklığı da düşürüp ardından NVIDIA Denetim Masası'ndan güç yönetim modunu maksimum performansa çekerseniz daha sağlıklı olacaktır ama dediğim gibi sıcaklık hedefini kontrol edin.

Son düzenleme:
NVIDIA Denetim Masası'ndan güç yönetim modunu maksimum performansa çekerek ekran kartını daha fazla kullanmasını sağlayabilirsiniz. Eğer işe yararsa sol aşağıdan rapor kısmından çözüm verebilirsiniz. İyi günler ve iyi eğlenceler.

Dip not: Ekran kartınız 70 derecelerde dolanıyor %100 kullanması demek daha fazla artması demek. GeForce Experience kullanıyorsanız alt + Z kombinasyonunu kullanarak sağ kısımdaki performans sekmesine tıkladıktan sonra, sol kısımda sıcaklık hedefi olacak o eğer 70'lerde ise ekran kartı o değerlere çıktığında kullanımı düşürür buna da bir göz atın derim. Ultra değil de yüksek veya orta ayarlara düşürüp aynı zamanda sıcaklığı da düşürüp ardından NVIDIA Denetim Masası'ndan güç yönetim modunu maksimum performansa çekerseniz daha sağlıklı olacaktır ama dediğim gibi sıcaklık hedefini kontrol edin.
Denetim masasından güç yönetim modunu maksimum performansa ayarlamıştım ve sıcaklık hedefi 82 dereceye ayarlı. Ayrıca ayarları lowa da çeksem ultraya da alsam(RTX açık olmadan) fps pek oynamıyor. Oyunda optimizasyon sorunu olduğunu biliyorum ama internette %90larda kullanımla birlikte test videoları var benimkinin %60ı geçmiyor olması absürt geliyor.

Denetim Masası'ndan güç yönetim modunu maksimum performansa ayarlamıştım ve sıcaklık hedefi 82 dereceye ayarlı. Ayrıca ayarları lowa da çeksem ultraya da alsam(RTX açık olmadan) FPS pek oynamıyor. Oyunda optimizasyon sorunu olduğunu biliyorum ama internette %90'larda kullanımla birlikte test videoları var benimkinin %60ı geçmiyor olması absürt geliyor.

Onu bilgisayarda bir ayar vardı onunla birlikte yapıyor olabilirler. Ama o ayar ekran kartını sürekli %100 kullanıyor oyun açık olsa da olmasa da diye biliyorum. Optimizasyon sorunu varsa böyle problemlerin olması normal. Yeni güncelleme bekleyin. Monitörünüz kaç Hz?

Dip not: Ekran kartınız 83 derece olup olmadığını kontrol edin.

Onu bilgisayarda bir ayar vardı onunla birlikte yapıyor olabilirler. Ama o ayar ekran kartını sürekli %100 kullanıyor oyun açık olsa da olmasa da diye biliyorum. Optimizasyon sorunu varsa böyle problemlerin olması normal. Yeni güncelleme bekleyin. Monitörünüz kaç Hz?

Dip not: Ekran kartınız 83 derece olup olmadığını kontrol edin.

Teşekkürler yeni update bekleyim o halde. Monitörüm 144Hz ekran kartımın sıcaklığı 73ü geçmiyor.

Teşekkürler yeni Update bekleyim o halde. Monitörüm 144Hz ekran kartımın sıcaklığı 73ü geçmiyor.

Rica ederim ne demek. Yeni Update ile düzeltirler yüksek ihtimalle ben yine de araştıracağım sizin için bulursam çözüm yazarım size. Hz'inizi şu yüzden sordum eğer 60-75 Hz olsaydı 100 FPS yeterli kalacaktır diye yazacaktım fakat dediğim gibi araştıracağım. İyi eğlenceler.

Teşekkürler yeni Update bekleyim o halde. Monitörüm 144Hz ekran kartımın sıcaklığı 73ü geçmiyor.

İşlemciniz 5600 mü 5600X mi? Şey diye düşündüm 5600 besleyemiyor olabilir 5600 kötü diye duymuştum yine bir bakarım ama yine de bir sorayım dedim.

Dip not: Alt + Z kombinasyonunu kullanarak sol kısımdan performansa tıklayın, sağ kısımda otomatik ince ayarı etkinleştiri açın (bunu ayarlayana kadar bilgisayarı kullanmayın veya dizi ya da video izleyin oyun oynamayın) bu ayar otomatik OC atıyor belki FPS'iniz ve ekran kartı kullanımınız artar.

Son düzenleme:
Rica ederim ne demek. Yeni Update ile düzeltirler yüksek ihtimalle ben yine de araştıracağım sizin için bulursam çözüm yazarım size. Hz'inizi şu yüzden sordum eğer 60-75 Hz olsaydı 100 FPS yeterli kalacaktır diye yazacaktım fakat dediğim gibi araştıracağım. İyi eğlenceler.

İşlemciniz 5600 mü 5600X mi? Şey diye düşündüm 5600 besleyemiyor olabilir 5600 kötü diye duymuştum yine bir bakarım ama yine de bir sorayım dedim.

Dip not: Alt + Z kombinasyonunu kullanarak sol kısımdan performansa tıklayın, sağ kısımda otomatik ince ayarı etkinleştiri açın (bunu ayarlayana kadar bilgisayarı kullanmayın veya dizi ya da video izleyin oyun oynamayın) bu ayar otomatik OC atıyor belki FPS'iniz ve ekran kartı kullanımınız artar.
5600x değil işlemcim 5600 fakat arasında öyle pek bir performans farkı yok 5500in bile çoğu zaman bu grafik kartını besleyebildiğini araştırdım. 5600 ise 5500den çok daha performanslı olduğu için tercih ettim. Darboğaz olacağını hiç düşünmüyorum.

Not olarak belirttiğiniz öneriyi de denedim ve bir farkı olmadığını gördüm. Sanki bir şey oyun içinde 120+ fps almamı engelliyor. Oyunun rahatlatığı yerlerde 110-120 fps alıyorum fakat ekran kartım %45 falan. Oyunun 60 70fpslerde gezdiği yerlerde ekran kartı yine max %65 falan kullanıyor. İşlemcimi de kontrol ediyorum bir yandan ve darboğaz söz konusu değil.

5600X değil işlemcim 5600 fakat arasında öyle pek bir performans farkı yok 5500'in bile çoğu zaman bu grafik kartını besleyebildiğini araştırdım. 5600 ise 5500'den çok daha performanslı olduğu için tercih ettim. Darboğaz olacağını hiç düşünmüyorum.

Not olarak belirttiğiniz öneriyi de denedim ve bir farkı olmadığını gördüm. Sanki bir şey oyun içinde 120+ FPS almamı engelliyor. Oyunun rahatlatığı yerlerde 110-120 FPS alıyorum fakat ekran kartım %45 falan. Oyunun 60 70FPS'lerde gezdiği yerlerde ekran kartı yine Max %65 falan kullanıyor. İşlemcimi de kontrol ediyorum bir yandan ve darboğaz söz konusu değil.

Pekala o zaman yeni güncelleme bekleyin umarım yardımcı olmuşumdur iyi günler ve iyi eğlenceler :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı