R5 5600 RTX 3070 sistem oyun oynarken kapandı ve açılmıyor

Krios

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, 2 ay önce haqqus-gen XIII/ Ryzen 5 5600 / RTX 3070 / 512 GB NVMe M.2 SSD / 16 GB 3600MHz DDR4 RGB Gaming oyuncu bilgisayarı aldım. İçinde Rampage RMP-700-80P 700W 80Plus Bronze 12cm fan aktif PFC Power Supply vardı. Ekran kartını yanlış taktıgımdan ötürü 1 kere şalter attı. Sonra bu güç kaynağında sorun oldugu için Be Quiet BN289 System Power U9 700W 80+ Bronze satın aldım ve kullanıyordum. 1 aydır bunu kullanırken şimdi bir anda bilgisayar kapandı ve geri açılmadı. Kasanın içini hafif temizledim, RAM'leri tak çıkar yaptım, yerlerini değiştirdim, ekran kartını çıkardım taktım, BIOS pilini çıkardım ve 15 20 dk bekledim. Geri taktık ama hiçbir şekilde açılmıyor. Ne gibi bir sorun olabilir? PSU'dan yanık kokusu, demir kokusu falan hiçbir koku almadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fişlerini vs. çıkartın prizlerde yerini değiştirin. Hala tık yoksa PSU taraflı bir arıza olmuştur. Rampage PSU'lar genelde insanın elinde kalıyor umarım sizleri de böyle bir zararın içine sokmaz.

Rampage PSU vardı zaten elimde kaldı yeni PSU aldım Be Quiet BN289 System Power U9 700W 80+ bunu aldım.

Rampage PSU vardı zaten elimde kaldı yeni PSU aldım Be Quiet BN289 System Power U9 700W 80+ bunu aldım.

Yakınınızda arkadaşınız vs. var ise en azından ekran kartını götürüp çalışıp çalışmadığını kontrol edebilme şansınız var mıdır? umarım herhangi bir parçanızdan olmazsınız.

Elinizde olan PSU kaliteli bir PSU neden böyle yaptığını anlamadım.

Yakınınızda arkadaşınız vs. var ise en azından ekran kartını götürüp çalışıp çalışmadığını kontrol edebilme şansınız var mıdır? Umarım herhangi bir parçanızdan olmazsınız.

Bende anlamadım o kadar 10 gün araştırdım hangisi daha iyidir? Diye bunu aldım. Şimdi bilgisayarcıya gidiyorum bakalım sorun neymiş sağ ol kankam yardımın için.

Yakınınızda arkadaşınız vs. var ise en azından ekran kartını götürüp çalışıp çalışmadığını kontrol edebilme şansınız var mıdır? Umarım herhangi bir parçanızdan olmazsınız.

Kanka bilgisayarcı farlı PSU taktı direkt çalıştı PSU'yu çıkarttırmayı da unuttum ekran gelmedi ama ekran kartı falan çalışıyordu.

Ben kendim çıkartabilir miyim PSU'yu garantiye yollayayım.

Son düzenleme:
Bende anlamadım o kadar 10 gün araştırdım hangisi daha iyidir? Diye bunu aldım. Şimdi bilgisayarcıya gidiyorum bakalım sorun neymiş sağ ol kankam yardımın için.

Kanka bilgisayarcı farlı PSU taktı direkt çalıştı PSU'yu çıkarttırmayı da unuttum ekran gelmedi ama ekran kartı falan çalışıyordu.

Ben kendim çıkartabilir miyim PSU'yu garantiye yollayayım.

Öncelikle anakart üzerinden bütün bağlantıları çıkartın ve kasanın arka kapağından bütün kabloları serbest bir konuma alın sonrasında psu'nun kablo girdisi tarafına bakın yüksek ihtimal orada psu vida yuvaları olacaktır onları gevşettiğiniz taktirde çıkartabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı