R5 5600 - RTX 4060 V2 sistemde "no signal" hatası

Pardayanlar

Centipat
Sistem:
  • Monitör: MSI MAG 256F.
  • Anakart: ASUS Prime B550M-K
  • RAM: Kingston Beast Black 8 GB 3600MHz CL17 Intel XMP 2.0 DDR4 RAM (2x)
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 (MPK)
  • Ekran kartı: ASUS Dual GeForce RTX 4060 V2 bulk OC.
  • PSU: Maxpro III 600W.

Anakartın kutusunun üzerinde 5000 serisine hazır olduğu belirtiliyor.
Monitörün takılı kabloyu otomatik algılaması özelliği açık. ( laptopa bağlayarak baktım )
Monitör kasaya bağlıyken menü ekranını açmıyor ( sormadan söyleyeyim )
Ekran kartı yerine tam oturuyor.
Ayrıca kasaya fare ve klavye bağlayınca ışıkları yanmıyor ( belki işe yarar bilgi )
Monitörü kullanma kılavuzunda sinyal gelmediği zaman LED'in turuncu yanacağını belirtmiş. Kasaya bağlıyken turuncu yanıyor. Bu da sorunun kabloda olabileceğini düşündürdü. Fakat aynı kabloyla laptopa bağlayınca görüntü geliyor.

Yaptıklarım:
  1. RAM'ler tek tek denendi. ( farklı slotlarla da denedim )
  2. Farklı bir HDMI kablosuyla denedim ( ekran kartına takıyorum )
  3. Monitörü ayrı bilgisayarda denedim çalışıyor. ( laptop )
  4. Stok işlemci soğutucunu değiştirmiştim. Değiştirdiğim parçayı söküp denedim.
  5. Kasayı televizyona bağladım yine görüntü gelmedi.

Yapmadıklarım:
  1. BIOS pilini sökmedim.
  2. RAM'leri silgiyle silmedim.
  3. DisplayPort kablosuyla denemedim.
  4. Farklı RAM'ler denemedim.

Yakın bir zamanda DP 1.2 kablosuyla bağlamayı ve RAM'leri silip kullanmayı deneyeceğim. Farklı çözüm fikirleri için yardımınızı bekliyorum.

Normalde USB portune isikli bir ekipman taktiginizda o ekipmanin isiklari yanmasi gerekir. Cunku siz bilgisayari kapatip kullanmiyor olsaniz da anakartta elektirk akmaya devam eder. Guc kaynaginizi hic kontrol etmemissiniz, ona bir bakin. USB portuna klavye fare baglayinca isiklari yanmiyor demissiniz cunku. Belli ki direkt anakarta elektrik gitmiyor. Once guc kaynaginiz dogru bir sekilde iyi takilmis mi ona bakin. Yine olmuyorsa guc kaynaginizin priz kablosuna bakin, belki gevsek takilmistir. Yine olmazsa haber verin baska cozum bulalim.

Normalde USB portune isikli bir ekipman taktiginizda o ekipmanin isiklari yanmasi gerekir. Cunku siz bilgisayari kapatip kullanmiyor olsaniz da anakartta elektrik akmaya devam eder. Guc kaynaginizi hiç kontrol etmemissiniz, ona bir bakin. USB portuna klavye fare baglayinca isiklari yanmiyor demissiniz cunku. Belli ki direkt anakarta elektrik gitmiyor. Once guc kaynaginiz dogru bir sekilde iyi takilmis mi ona bakin. Yine olmuyorsa guc kaynaginizin priz kablosuna bakin, belki gevsek takilmistir. Yine olmazsa haber verin baska cozum bulalim.

Kasanın fanları ve ekran kartının fanları çalışıyor bu yüzden sorunun PSU'dan kaynaklı olabileceğini düşünmedim. Yine de şundan şundan dolayı PSU'dan olabilir diyosanız ona da bakarız. Klavye ve fare belki BIOS'tan kapalıdır diye düşünüyorum. Ayrıca DP kablosu ve RAM'leri temizleyipte denedim. Yine görüntü yok.

Klavye ve fare belki BIOS'tan kapalıdır diye düşünüyorum.
Boyle bir seyi ilk defa sizden duyuyorum. Klavye olmadan BIOS menusunde nasil gezineceksiniz? Klavye ve mouse isigi yanmiyorsa elektrik gitmiyor demek o yuzden aklima PSU'dan baska bir sey gelmiyor. Acaba kabloyu ters mi taktiniz? Hic kontrol ettiniz mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı