R5 5600 - RTX3070 sisteme 600W PSU yeter mi?

Mysticqx

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury 3200 Mhz DDR4 CL16
İşlemci
Amd Ryzen 5 5600
Merhaba,

Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz
Inno3D RTX 3070 Ichill x3 256 Bit GDDR6 8 GB
Kingston NV2 1 TB SNV2S/1000G M.2 PCI-Express 4.0 SSD
Kingston Fury Beast 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 KF432C16BB/8 Ram
Asus TUF Gaming VG27AQ 27" 1ms WQHD G-Sync IPS

Yukarıdaki sisteme 600W güç kaynağı yeterli olur mu? 650W'la daha rahat olacağımı ve ileride yükseltme ihtimallerini hesaba katarak 750W alsam çok daha iyi olabileceğinin farkındayım. Ancak şu an öyle bir durumda kaldım ki 650W alsam +2000 TL fazla para 600W alsam -2000 lira daha az para vermiş olacağım. Net bir cevap alabilirsem çok sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba,

Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz
Inno3D RTX 3070 Ichill x3 256 Bit GDDR6 8 GB
Kingston NV2 1 TB SNV2S/1000G M.2 PCI-Express 4.0 SSD
Kingston Fury Beast 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 KF432C16BB/8 Ram
Asus TUF Gaming VG27AQ 27" 1ms WQHD G-Sync IPS

Yukarıdaki sisteme 600W güç kaynağı yeterli olur mu? 650W'la daha rahat olacağımı ve ileride yükseltme ihtimallerini hesaba katarak 750W alsam çok daha iyi olabileceğinin farkındayım. Ancak şu an öyle bir durumda kaldım ki 650W alsam +2000 TL fazla para 600W alsam -2000 lira daha az para vermiş olacağım. Net bir cevap alabilirsem çok sevinirim. Teşekkürler.

Bütçeni söyle kaliteli PSU önerelim 650W minimum öneri 550 bile takan var ama tam performans 650'den başlar.

Bütçe nedir? Minimum 650W öneriliyor.

Bütçeni söyle kaliteli PSU önerelim 650W minimum öneri 550 bile takan var ama tam performans 650'den başlar.

Bütçe 31k civarı normalde 750W PSU içeren bir sistem toplamıştım ama kasa + PSU birlikte çok iyi bir kampanyaya denk geldim Rampage'in toplam masrafı 2000 TL azaltıyor. Ekran kartının resmi sitesinde de 650W yazıyor. Ama sistemin en ekstrem şartlartda 400 450W fazla harcamayacağını düşünüyorum yeterli olmaz mı?

Bütçe 31k civarı normalde 750W PSU içeren bir sistem toplamıştım ama kasa + PSU birlikte çok iyi bir kampanyaya denk geldim Rampage'in toplam masrafı 2000 TL azaltıyor. Ekran kartının resmi sitesinde de 650W yazıyor. Ama sistemin en ekstrem şartlartda 400 450W fazla harcamayacağını düşünüyorum yeterli olmaz mı?

Dostum tam performans 650W ve güvenilir olmayan bir PSU'ya o sistemi emanet etmek akıl karı değil FSP High Power en kötü XPG Pylon Corsair Cooler Master thermal take gibi markalardan PSU almak daha iyi kasaya çok para veresim yok diyorsan Deep cool CC560 alabilirsin.

Dostum tam performans 650W ve güvenilir olmayan bir PSU'ya o sistemi emanet etmek akıl karı değil FSP High Power en kötü XPG Pylon Corsair Cooler Master thermal take gibi markalardan PSU almak daha iyi kasaya çok para veresim yok diyorsan Deep cool CC560 alabilirsin.

Güvenlik konusunda sıkıntılı marka olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı kombinasyonu abim 5 yıldır kullanıyor. Watt konusu kafama takılıyor sadece. Tam performansdan kastınız OC + %100 kullanımdan filan mı bahsediyorsunuz?

Hocam Rampage dediniz beni benden aldınız. Farklı bir PSU öneririm. Bu arada 2-3K fazlaya 4070 Ti DDR4 sistem toplanabiliyor sanırım @messinicocugu hocam bakabilir daha almadıysanız.

Hocam arttırabildiğim kadar arttırdım 500 TL dahi koyamam bütçeye. O yüzden şu an benim için en kral sistem bu teşekkürler. Rampage konusunda neden bu kadar olumsuz düşünüyorsanız abim 5 yıldır sıkıntısız kullanıyor ve grafik tasarımcı çok ağır render işlemleri yapıyor PC günün çok büyük bölümünde aktif.

Güvenlik konusunda sıkıntılı marka olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı kombinasyonu abim 5 yıldır kullanıyor. Watt konusu kafama takılıyor sadece. Tam performansdan kastınız OC + %100 kullanımdan filan mı bahsediyorsunuz?

Rampage Everest gibi PSU'lara sistem emanet edilmez kullanması vesaire sorun değil yine kullanılır ama elektrik kesintisinde bozulsa tüm suç psunundur sen bütçeni söyle PSU için ayırabileceğin en kötü 650W PSU öneriyim PSU'nun iç yapısı önemli kondansatörler ne kadar kötüyse o kadar korkulur o PSU'dan.

Hocam abiniz kullansa bile şu an kolonları kesen bir marketin üstündeki apartmanda yaşıyorsunuz diyeyim. En ufak depremde çöker. Emanet edilmez.

Rampage Everest gibi PSU'lara sistem emanet edilmez kullanması vesaire sorun değil yine kullanılır ama elektrik kesintisinde bozulsa tüm suç psunundur sen bütçeni söyle PSU için ayırabileceğin en kötü 650W PSU öneriyim PSU'nun iç yapısı önemli kondansatörler ne kadar kötüyse o kadar korkulur o PSU'dan.

Yukarıdaki sistem haricinde 1500TL civarı bütçem var kampanyalı Rampage'i almazsam

Technopat Haberler

Geri
Yukarı