R5 5600 RTX4060 vs i5 12400F RTX4060

Kaan.3535

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Hazır sistem almayı düşünüyorum. Sizce hangi sistemi almak daha mantıklı? Yardımcı olursanız sevinirim.
1. sistem: INTEL I5 12400F-PRO H610M-E-RTX 4060 V2 OC-1TB M.2 SSD-16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Özelleştirmeler: Burada sadece RAM'i 2 adet 16 GB yaptım. MSI H610M yerine B760mh yapmalı mıyım? Bu arada halihazırda bir gen 4 M.2 SSD'im var. Bu anakartlar gen 4 destekliyor mu?

1724868871092.png

2. sistem: Striker 5A - Game Garaj
Özelleştirmeler:

1724868931934.png

İlk sistem daha iyi, ikincisinin SSD az ve kesinlikle PSU değişmesi lazım.
Ssd benim için önemli değil ama haklısınız PSU konusunda. Zaten idarelik alacağım birkaç aya değişirim. Benim için önemli olan işlemci ve anakart. Anakartlar gen4 destekliyor mu ve bana sorun çıkartır mı? İşlemcilerden hangisi daha iyi?

SSD benim için önemli değil ama haklısınız PSU konusunda. Zaten idarelik alacağım birkaç aya değişirim. Benim için önemli olan işlemci ve anakart. Anakartlar gen4 destekliyor mu ve bana sorun çıkartır mı? İşlemcilerden hangisi daha iyi?

İşlemci olarak kısmen aynılar ama Windows 11 son yamasından sonra muhtemelen AMD öndedir, ancak GameGaraj'daki anakartı önermem, B550 Pro4 alınır en iyi.

İşlemci olarak kısmen aynılar ama Windows 11 son yamasından sonra muhtemelen AMD öndedir, ancak GameGaraj'daki anakartı önermem, B550 Pro4 alınır en iyi.

Önceki kasamı da GameGaraj'dan almıştım. Onun anakartı da BIOSTAR. Modeli B450 mh. Hiçbir sıkıntısını görmedim henüz. O kadar mı kötü? Ben yurt dışında bayağı bilinen bir marka diye biliyorum.

Önceki kasamı da GameGaraj'dan almıştım. Onun anakartı da BIOSTAR. Modeli B450 mh. Hiçbir sıkıntısını görmedim henüz. O kadar mı kötü? Ben yurt dışında bayağı bilinen bir marka diye biliyorum.

Bahsettiğim anakart çok daha iyi bir model AM4 için, hatta o fiyata en iyisi, geliştirmeye de açık.

Bir şey daha soracağım size. Rahatsızlık veriyorum kusuruma bakmayın. O PSU'nun 650W versiyonu şu an kasamda var. Şu an problemli ama 3 yıl geçti. Bu PSU bana 4 5 ay dayanmaz mı?

Bahsettiğim anakart çok daha iyi bir model AM4 için, hatta o fiyata en iyisi, geliştirmeye de açık.

Tabii ki iyidir fakat benim bütçem kısıtlı. Problem çıkarmazsa sorun yok. Zaten anakartlar bildiğim kadarıyla pek performansa etki etmiyor. OC falan da pek düşünmüyorum. Almalı mıyım sizce?

Belli olmaz hocam, kesin bir şey diyemem.
Bir de işlemci konusunda önbellek avantajı için AMD'ye daha yakınım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı