R5 5600 - RX 6700 sistemde FSR açılmalı mı?

İşletim sistemi
Windows 10
RAM
Kingston Hyperx Fury 2x8 16GB DDR4 2666MHz
Ekran kartı
XFX RX 6700
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
Ryzen 5 5600
Arkadaşlar merhaba. Bugün The Last of Us 1'i satın alıp oynamaya başladım. FSR kapalı iken yer yer 60 FPS'e kadar düşüyor ancak takılma drop gibi bir sorunla karşılaşmadım. FSR açınca ise FPS 160'a kadar çıkıyor. FSR açmaya gerek var mı? Yoksa kapalı şekilde oynamaya devam mı etmeliyim? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Grafik ayarlarımın fotoğraflarını ekliyorum.

Dosya Ekleri

• SS2.png
    SS2.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 37
  • SS1.png
    SS1.png
    621,6 KB · Görüntüleme: 31
Arkadaşlar merhaba. Bugün The Last of Us 1'i satın alıp oynamaya başladım. FSR kapalı iken yer yer 60 FPS'e kadar düşüyor ancak takılma drop gibi bir sorunla karşılaşmadım. FSR açınca ise FPS 160'a kadar çıkıyor. FSR açmaya gerek var mı? Yoksa kapalı şekilde oynamaya devam mı etmeliyim? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Grafik ayarlarımın fotoğraflarını ekliyorum.

Göz zevkinize bağlı hocam ben olsam açmazdım açınca fazla bir şey fark etmiyor görüntü değişmiyor gibi.

Akıcılıkta vs. sorun görmüyorsan FSR kaliteyi düşürecektir.

Açtığınızda görüntü size aynı geliyorsa, 100FPS fazla almak istemez miydin yani?

Bende de 6700 var god of var da FSR 2 açıyorum arada FPS açayip fazla artıyor görüntü değişmiyor gibi geliyorda bence sadece sayı artıyor gibi geliyor monitör 60Hz ondan galiba.

Göz zevkinize bağlı hocam ben olsam açmazdım açınca fazla bir şey fark etmiyor görüntü değişmiyor gibi.

Dediğiniz gibi kalite olarak çok fazla bir fark bulunmuyor.

Akıcılıkta vs. sorun görmüyorsan FSR kaliteyi düşürecektir.

Açtığınızda görüntü size aynı geliyorsa, 100FPS fazla almak istemez miydin yani?

FSR açıkken 160 FPS aldığım yerde kapalı iken 120 FPS alıyorum.

FSR açtığım zaman aynı zamanda CPU kullanımı da artıyor. Kapalı iken CPU kullanımı 70 civarında gezerken, açtığım da ise 90 civarında geziyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı