R5 5600 - RX 6700 sisteme anakart önerisi

Bütçe
3000 TL

Osman0000000

Decapat
Herkese merhaba. Şu an halihazırda A320M-K model anakart kullanıyorum. Bu anakartın işlemcim ve ekran kartım için güçsüz olduğunu düşünüyorum ve bundan dolayı tam performans alamadığımı hissediyorum. Yeni bir anakart alacağım. Halihazırda kullandığım anakartı satıp üstüne para ekleyeceğim çok büyük bir bütçem maalesef yok. Bütçem 3000 TL. İşimi görecek beni üzmeyecek anakart tavsiyelerinizi bekliyorum. Kule tipi soğutucum var dozunu kaçırmadan OC yapmayı düşünüyorum bütçeme uygun OC yapabileceğim bir kart olursa çok güzel olur yapılmıyorsa da çok önemli bir durum değil benim için. Şimdiden herkese teşekkürler.

Güncel sistemim:
AMD Ryzen 5 5600.
Sapphire Pulse RX 6700 10GB.
Prime A320M-K
16 GB 3200 RAM.
500 GB M.2 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim anakart, su ana kadar bulabildigim en iyi AM4 soket ATX anakart idi. F/P acisindan falan en iyisini benimki herhalde, dedigim gibi baskasini bulamadim. Gigabyte B550 Gaming X V2.

Ama butceniz yeterli degil. Bence en az 10k bir butce toplayin derim.

Benim anakart, su ana kadar bulabildigim en iyi AM4 soket ATX anakart idi. F/P acisindan falan en iyisini benimki herhalde, dedigim gibi baskasini bulamadim. Gigabyte B550 Gaming X V2.

Ama butceniz yeterli degil. Bence en az 10k bir butce toplayin derim.
AM4 platformda 5600 icin 10k mı, ne yaptınız?

AM4 platformda 5600 icin 10k mı, ne yaptınız?
AM4 soketleri icin tasarlanmis bir cok yongalar vardir. Threadripper islemcilerin goncalariniz saymazsak kaba 3 farkli ture ayirabiliriz:
  • A serisi: A320 ve A520. Ofis bilgisayarlari icin daha uygundur. Sinirli USB ve PCIe destegi sunar. Overclock yapilamaz. En ucuz yonga setidir.
  • B serisi: B350, B450 ve B550. Orta seviye F/P bir seridir. En yenisi B550, PCIe 4.0 destegi sunar ve overclock gibi seyleri destekler.
  • X serisi: X370, X470, X570 ve X570S. Ust seviye bir seridir. En yenisi X570 ve 570S, en guclu AM4 yongalaridir. AM4 platformunda alabileceginiz maksimum performans bunlarda var.
Gorunuse gore sizinki en ucuz ve dandiklerinden. Sisteminizden nihai tam performans alamiyorsunuzdur herhalde. Zira anakartiniz en fazla PCIe 3.0 destekliyor. VRM de o kadar guclu degil. Bu yuzden 10k butceniz olsun diyorum. B serisine gecerek sisteminizin gercek gucunu biraz ortaya cikarin. Bu butceye yine B serisi anakart gelir ama en fazla B450 falan gelir. 10k olmasa bile hic olmazsa bir 5k civari bir sey yaparsaniz 5.5k fiyata MSI MPG, 6.2k fiyata ise MSI Tomahawk anakartlar var. Onlar da hic fena degil.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı