R5 5600 RX 6700 XT bilgisayar oyun esnasında takılıp kalıyor

Hieronymose

Kilopat
RAM
2 X Corsair 8 GB DDR4 2666MHz CL16 kırmızı Vengeance Single kit RAM.
SSD veya HDD modeli
SanDisk 500 GB Ultra 3D sdssdh3-500G-G25 2.5" SATA
Ekran kartı
Sapphire RX 6700 XT Pulse 192 Bit GDD 12 GB
Anakart
Gigabyte A320M S2H AMD A320 soket AM4 (rev 1.1)
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz (Turbo 4.4GHz) 6 co 12 th
Merhaba arkadaşlar, benim bilgisayarımda ki sorun şu; örnek veriyorum bazı oyunları oynadığım esnada ani bir ses takılması ile bilgisayarım etkisiz hale geliyor. Ekranlarım siyaha dönüyor ve ben reset atana kadar o şekilde kalıyor. Bazı durumlarda reset attıktan sonra ekran kartı programı silinirken bazı durumlarda ise ekran kartı yüklü bir şekilde eski haline geliyor. Bazı oyunlarda yapıyor, bazı oyunlarda yapmıyor. Onun dışında ekstra bir sorun olarak PC boştayken örnek veriyorum içeri gitmişim, geldiğimde nadiren de olsa PC'yi kapalı bulduğum oluyordu. Sorunum bu şekilde, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk mesajımda donanımlarımı paylaştım ordan bakabilirsiniz en üstte.
BIOS güncellemesini yaptınız mı? Anakartınız son derece eski.
Bios güncellemesini takiben AMD sistesinden çipset sürücülerini de güncelleyin. Ondan sonra yine test edin. Sonra sırada DDU ile ekran kartını kaldırıp yeniden temiz kurulum var. Eğer bunlarla çözemezseniz o zaman yeniden bakarız.

Hocam mesela bu kilitleme olayını iki oyunda birer kere yaşadım sadece siz sürekli mi yaşıyorsunuz?

Hocam mesela bu kilitleme olayını iki oyunda birer kere yaşadım sadece siz sürekli mi yaşıyorsunuz?
Sürekli yaşamaktayım maalesef, hatta şimdi hatırladım bu nedenden dolayı the FINALS denen oyunu 1 el oynuyorum 2.elde atıyor diye silmiştim.

Konuyu açtıktan sonra baktım gerçekten BIOS'um eskiymiş güncelleme yaptım ardından tekrar denedim yine aynı sorunu yaşadım CS 2'de, sonra windows updateleri yapıp, DDU ile ekran kartını silip tekrar yükledim. Bu sefer program olarak AMD Software Pro Edition olanını kurdum. Ardından 2 el CS attım herhangi bir sorun olmadı ama bunu netleştirmek için en azından 1-2 gün oyun oynarken denemem gerekiyor ardından net bişey söyleyebilirim.

Umarım düzelir benimki driverdan kaynaklı maalesef ve sizinki gibi değil 2 defa başıma geldi ve sonra düzeldi bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…