R5 5600 RX 6700 XT sistem oyunlarda FPS kısıtlamayınca reset atıyor

KaganKose136

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarım oyunları tam FPS'de oynatınca yani tam yükteyken bütün oyunlarda reset atıyor sonra normal bir şekilde tekrar açılıyor. Oyuna girip 2-3 dakika oynadıktan sonra tak diye yeniden başlatıyor hiçbir hata vermeden. Ama sistemi yüke sokmadan 200 FPS aldığım bir oyunu 60 veya 90 FPS'e çektiğimde hiçbir sorun yaşamıyorum. Valorant'ta da 600FPS alıyorum fakat bu şekilde sürekli reset atıyor 165'e sabitleyince hiçbir problem kalmıyor. Sorun neden kaynaklanabilir? Bütün driverlar güncel. Windows 11 güncel.

Sistem.
ASRock 6700XT.
AMD 5600.
Frisby 600W 80+

Benim tahminimce FPS sabitlemdiğin takdirde işlemci çekirdeklerini daha fazla performansta kaldırıyor öyle olunca PSU gücü yetmediği için kendini kapatıyor işlemci çekirdek stres testi yaparak anlayabilirsin bu durumu.
bu testi kesinlikle yapacağım teşekkür ederim umarım psu dan kaynaklıdır çünkü diğer parçaları yenileyebileceğim bir durumda değilim

O PSU yakışmamış o sisteme.
sanırsam dediğiniz gibi bir durum var maalesef alırken aslında çok iyi yorumlar gördüm bütün satış sitelerinde ama bu sistemi kaldırmıyor galiba

600 watt aslında yetmeli ama frisby hem kaliteli bir marka değil hemde dediğim gibi anlık yüksek güç çekebiliyor.

Burada bakarsanız power consumption spikes da 320 watta kadar çekebiliyor.
anladım sanırım kaliteli bir 650w sorunu çözer dediğiniz testi yaparken de buna benzer bir kapanma yaşarsam sorunu anlayacağım

Hangi soğutucuyu ve termal macunu kullanıyorsunuz? Gayet iyiden kastınız nedir? Sayısal değer belirtiniz.
mx4 kullandım 70 derecelerde takılıyor oyunlarda 75 in üstüne hiç çıktığını görmedim

Bu testi kesinlikle yapacağım teşekkür ederim umarım PSU'dan kaynaklıdır çünkü diğer parçaları yenileyebileceğim bir durumda değilim

Sanırsam dediğiniz gibi bir durum var maalesef alırken aslında çok iyi yorumlar gördüm bütün satış sitelerinde ama bu sistemi kaldırmıyor galiba

Anladım sanırım kaliteli bir 650W sorunu çözer dediğiniz testi yaparken de buna benzer bir kapanma yaşarsam sorunu anlayacağım

MX4 kullandım 70 derecelerde takılıyor oyunlarda 75'in üstüne hiç çıktığını görmedim

Undervolt yapmayı deneyebilirsiniz ama sisteminizin uzun ömürlü olması için güç kaynağınızı değiştirmeniz iyi olabilir. Tabii güç kaynağınızıda değiştirdiğinizde küçük bir undervolt hem sisteminizin daha az güç kullanmasını hem de daha soğuk çalışmasını sağlayacaktır. İdeal olarak hem PSU değiştirip hem de küçük bir undervolt yapmanız sizin yararınıza.

Undervolt yapmayı deneyebilirsiniz ama sisteminizin uzun ömürlü olması için güç kaynağınızı değiştirmeniz iyi olabilir. Tabii güç kaynağınızıda değiştirdiğinizde küçük bir undervolt hem sisteminizin daha az güç kullanmasını hem de daha soğuk çalışmasını sağlayacaktır. İdeal olarak hem PSU değiştirip hem de küçük bir undervolt yapmanız sizin yararınıza.
sanırım kaliteli bir 650w a geçeceğim

yorumlarınız için teşekkür ederim ekstra yapıp sonuçlarını görmeniz iyi olur diyeceğiniz bir test var mı tekrar paylaşırım sonuçlarını

mx4 kullandım 70 derecelerde takılıyor oyunlarda 75 in üstüne hiç çıktığını görmedim
70 derecelerde gezdiğine göre stok soğutucu kullanıyorsun. Kendi macunu yerine kaliteli bir tanesini de kullanarak en iyisini yapmışsın.

Normalde çoğu R5 5600 ve RX 6700 XT ikilisinin olduğu sistemlerde ne hikmetse 550W güç kaynağı kullanmayı çok seviyorlar. Aslında 550W da yeterli oluyor. Bana kalırsa almışken 650W almak en iyisi. Yani senin sistemin için 600W güç kaynağı yeterli ama kaliteli bir güç kaynağı olmadığı için yaşadığın sorunun sebebi bu olabilir.

Sanırım kaliteli bir 650W'a geçeceğim

Yorumlarınız için teşekkür ederim ekstra yapıp sonuçlarını görmeniz iyi olur diyeceğiniz bir test var mı tekrar paylaşırım sonuçlarını

Buradan bir uyarı yapayım. Yeni güç kaynağı aldığınızda eski güç kaynağının kablolarını kullanmayın. Yeni aldığınız güç kaynağının kablolarını kullanın. Yoksa bütün parçalarınızı yakabilirsiniz.

70 derecelerde gezdiğine göre stok soğutucu kullanıyorsun. Kendi macunu yerine kaliteli bir tanesini de kullanarak en iyisini yapmışsın.

Normalde çoğu R5 5600 ve RX 6700 XT ikilisinin olduğu sistemlerde ne hikmetse 550W güç kaynağı kullanmayı çok seviyorlar. Aslında 550W da yeterli oluyor. Bana kalırsa almışken 650W almak en iyisi. Yani senin sistemin için 600W güç kaynağı yeterli ama kaliteli bir güç kaynağı olmadığı için yaşadığın sorunun sebebi bu olabilir.
evet stok soğutucu daha da iyi bir termal macun sürecektim fakat biraz tuzluydu, bu şekilde iyi oldu sanırsam. Psu da bir hata oldu evet arkadaşın attığı gibi watt peek yapıyor ve sanırım o nokta da sistem reset atıyor. Garanti ve uzun ömürlülük açısından daha iyi olur 650w parça yenilemesine de açık olur. Ekstra yapsan iyi olur diyebileceğiniz bir test var mı bu reset ile ilgili sonuçlarını paylaşabilirim. Değerli yorumlarınız için de teşekkür ederim.

Buradan bir uyarı yapayım. Yeni güç kaynağı aldığınızda eski güç kaynağının kablolarını kullanmayın. Yeni aldığınız güç kaynağının kablolarını kullanın. Yoksa bütün parçalarınızı yakabilirsiniz.
tamamdır sağolun

evet stok soğutucu daha da iyi bir termal macun sürecektim fakat biraz tuzluydu, bu şekilde iyi oldu sanırsam. Psu da bir hata oldu evet arkadaşın attığı gibi watt peek yapıyor ve sanırım o nokta da sistem reset atıyor. Garanti ve uzun ömürlülük açısından daha iyi olur 650w parça yenilemesine de açık olur. Ekstra yapsan iyi olur diyebileceğiniz bir test var mı bu reset ile ilgili sonuçlarını paylaşabilirim. Değerli yorumlarınız için de teşekkür ederim.
Rica ederim. Görünen köy kılavuz istemez. Bütçen varsa elindeki C4'ten kurtulmak en iyisidir. Yine de OCCT üzerinden stres testi yaparak değerleri gözlemleyebilirsin.

Rica ederim. Görünen köy kılavuz istemez. Bütçen varsa elindeki C4'ten kurtulmak en iyisidir. Yine de OCCT üzerinden stres testi yaparak değerleri gözlemleyebilirsin.
haklısınız. sistemin güç taşıyıcısı önemli hata etmişim. tabiki testlerini yapıp burada paylaşacağım, daha iyi yorumlarız. MSI MPG A650BN modeline bakıyorum yeterlidir sanırsam bu fiyatlarda önerebileceğiniz başka bir psu var mıdır

Technopat Haberler

Geri
Yukarı