R5 5600 RX 6700 XT sistem siyah ekran ve kilitlenme sorunu nasıl giderilir?

ArmindoBrumaa

Hectopat
Makaleler
1
25.6.1 sürümünü kullanıyorum. ASUS VP249QGR monitörüm var ve bağlantımı da DP ile sağlıyorum. Oyundan çıktıktan sonra internette dolaşırken bir anda ekranım simsiyah oluyor fakat monitörümün hoparlöründe arkada bir ses varsa o takılmadan çalmaya devam ediyor. Yaklaşık 5-6 dk bekledikten sonra hiçbir sonuç alamayınca kasayı tuşundan kapatıp tekrar açıyorum ve sistem kaldığı yerden devam ediyor. Hatayı nasıl çözerim?

7800 kullanıyorum, 5-6 dakika sürmüyor ama ara ara ben de benzer sorunu yaşıyorum. AMD ekran kartlarını hâlâ stabil hale getiremedi sanırım. Driver güncellemelerini yaptınız mı? Benim güncel olmasına rağmen ara ara çökmeye devam ediyor gerçi de orası da ayrı bir sorun...

DDU ile güvenli modda sürücüyü kaldır, normal moda geçip Adrenalin Edition 24.12.1 sürümünü kur. Bayağıdır bu sürümü kullanıyorum henüz bir probleme rastlamadım.

25.6.1 sürümünü kullanıyorum. ASUS VP249QGR monitörüm var ve bağlantımı da DP ile sağlıyorum. Oyundan çıktıktan sonra internette dolaşırken bir anda ekranım simsiyah oluyor fakat monitörümün hoparlöründe arkada bir ses varsa o takılmadan çalmaya devam ediyor. Yaklaşık 5-6 dk bekledikten sonra hiçbir sonuç alamayınca kasayı tuşundan kapatıp tekrar açıyorum ve sistem kaldığı yerden devam ediyor. Hatayı nasıl çözerim?

Ben böyle bir sorun yaşamadım yukarıdaki arkadaşın dediği gibi DDU ile sürücüyü sil ve tekrardan kur.

AMD sistemlerde BIOS ve Chipset güncelliği çok önemli. İlk olarak bunları kontrol edin. Emin değilseniz anakartı belirtin kontrol edeyim. Akabinde Win 11 için isteğe bağlı olanlar dahil ne varsa yapılmalı. Son olarak ekran kartı bu şekilde silinip en güncel sürüm yüklenip kontrol edilmeli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı