R5 5600 RX 6700 XT sistemde CoD: Warzone 2 ayar değiştirilmesine rağmen aynı FPS'i veriyor

İşletim sistemi
Windows 10
RAM
3733mhz cl18
Ekran kartı
RX 6700 XT
Anakart
MSI B450 TOMAHAWK
İşlemci
R5 5600
Merhaba, özellikle CoD Warzone 2 de bu durumu yaşıyorum, örneğin her şeyi Extreme yapınca da 100-110 arası alıyorum her şeyi Low yapıp ya da dengeli yapınca da 100-110 alıyorum. Videolarda insanlar competitive ayar yapınca FPS'leri Extreme göre oldukça yükseliyor, atıyorum bu kartla benim dengeli ayarlarda 140 falan almam lazım mesela. Neden oluyor bu durum? Acaba 5600 işlemci Low ayarlarda yüksek FPS için yeterli gelmiyor olabilir mi?

@deadfellow

Son düzenleme:
Tamam çekip linki bırakıyorum.

Buyurun hocam:
Adamın video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

RAM'ler 3733MHz fclk 1866MHz CL18, uclk ve mclk dediğiniz şekilde BIOS'tan eşitledim.
İşlemci PBO +200 ve Curve Optimizer ayarlı.

@deadfellow

Not: Oyuna özel olarak çıkmış olan 22.11.1 sürücüsünü temiz kurulum yaptığımda yine benzer fpsleri gördüm.
Ve bu arkadaş videoyu 2 ay önce çekmiş bu 2 ayda oyunun aldığı güncellemeler fpsi etkilemiş olabilir mi? Çünkü arkadaşın denediği diğer oyunlarda birebir fpsi alıyorum.

Son düzenleme:
Tamam çekip linki bırakıyorum.

Buyurun hocam:
Adamın video:

Benim video:

RAM'ler 3733MHz fclk 1866MHz CL18, uclk ve mclk dediğiniz şekilde BIOS'tan eşitledim.
İşlemci PBO +200 ve Curve Optimizer ayarlı.

@deadfellow

Not: Oyuna özel olarak çıkmış olan 22.11.1 sürücüsünü temiz kurulum yaptığımda yine benzer fpsleri gördüm.
Ve bu arkadaş videoyu 2 ay önce çekmiş bu 2 ayda oyunun aldığı güncellemeler fpsi etkilemiş olabilir mi? Çünkü arkadaşın denediği diğer oyunlarda birebir fpsi alıyorum.

Adamın kullandığı RAM ayarlarını bilmiyoruz. Ben kendi 5600X'imle 140-160 arası alıyordum. Kullandığın işletim sisteminin de etkisi olabilir. SAM açık değil mi?

Adamın kullandığı RAM ayarlarını bilmiyoruz. Ben kendi 5600X'imle 140-160 arası alıyordum. Kullandığın işletim sisteminin de etkisi olabilir. SAM açık değil mi?
SAM açık evet ancak sorum hala devam ediyor, adamın RAM'i diyelim ki farklı, diğer oynadığı oyunlarda nasıl aynı değerleri alıyorum ben ? Ve siz 5600x ile hangi ekran kartını kullanıyordunuz?

5600X ile 6900XT kullanıyordum. Diğer oyunlarda aynı FPS'i alıyorsan inan ki yapabileceğim hiçbir şey yok. Çünkü aklıma hiçbir şey gelmiyor. Belki özel config kullanıyor olabilir emin değilim.

5600X ile 6900XT kullanıyordum. Diğer oyunlarda aynı FPS'i alıyorsan inan ki yapabileceğim hiçbir şey yok. Çünkü aklıma hiçbir şey gelmiyor. Belki özel Config kullanıyor olabilir emin değilim.

Anladım teşekkür ederim. Dikkatimi çektide 80 küsur watt çekmesi normal mi işlemcimin ve ısısı? CPU loadline calibration orta ayarlarda kullanırken daha az ısınıyordu Extreme yapmıştım tam performans alabilmek için bu değerler normal mi sizce?

Anladım teşekkür ederim. Dikkatimi çektide 80 küsur watt çekmesi normal mi işlemcimin ve ısısı? CPU loadline calibration orta ayarlarda kullanırken daha az ısınıyordu Extreme yapmıştım tam performans alabilmek için bu değerler normal mi sizce?
Aynı kart ve işlemci bende de var bende aynı sorunu yaşıyorum sadece warzone 2 de low ayarlarda da ultra da da aynı FPS yi veriyo sen bir çözüm bulabildim mi ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı