Çözüldü R5 5600-RX 6700 XT Sistemde donma ve mavi ekran hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

The Old Ways

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Sistemim henüz yeni olmasına karşın sık sık oyun esnasında sürekli donuyor, arkada sesler oynamaya devam ediyor ve ben yeniden başlatmadan düzelmiyor. Bazen saatlerce oynuyorum, hiçbir şey olmuyor. Bazen birkaç saat sonra, bazen ise 10 dakika sonra bu sorunu yaşıyorum. Yanlış ihtimalleri elemeye çalışıyorum. Ne yazık ki C/Windows/Minidump klasörü oluşmuyor (rehberdeki adımlar halihazırda birebir aynı ancak yine de oluşmamış), ancak fark ettiğim üzere LiveKernelReports klasöründe birçok .dmp dosyası oluşmuş. Sizden ricam, bu dosyaları inceleyip bana yardımcı olmanız. İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

‼️Bu hatayı sadece ama sadece oyunlarda alıyorum. Hiçbir stres testinde en ufak hata, donma vb. yaşamıyorum.

Ek olarak belirtmek isterim ki sistemim asla ısınmıyor. Ağır yük altında 2K oyunlarda, stres testlerinde (OCCT, FurMark, HeavenBenchmark) işlemci en fazla 55, ekran kartı en fazla 53-56 dereceleri görüyor. Junc. Temp ise 65-70 derece dolaylarında.

LiveKernelReports klasöründe bulunan;
Ek olarak olay görüntüleyicisi raporunda 86 Olay kodu ile şöyle bir şey görüntülüyorum:

Kod:
https://AMD-KeyId-578c545f796951421221a4a578acdb5f682f89c8.microsoftaik.azure.net/templates/Aik/scep aracılığıyla WORKGROUP\DESKTOP-D7850OV$ için SCEP Sertifikası kaydı başlatma işlemi başarısız oldu:

GetCACaps
GetCACaps: Not Found
{"Message":"The authority \"amd-keyid-578c545f796951421221a4a578acdb5f682f89c8.microsoftaik.azure.net\" does not exist."}
HTTP/1.1 404 Not Found
Date: Fri, 07 Oct 2022 13:37:28 GMT
Content-Length: 121
Content-Type: application/json; charset=utf-8
X-Content-Type-Options: nosniff
Strict-Transport-Security: max-age=31536000;includeSubDomains
x-ms-request-id: 93646272-27d8-4d23-a26c-f91971eb45b1

Yöntem: GET(422ms)
Aşama: GetCACaps
Bulunamadı (404). 0x80190194 (-2145844844 HTTP_E_STATUS_NOT_FOUND)

Sorunumu çözmek için neleri denedim?
  • Undervolt yaptım
  • Underclock yaptım
  • Stok ayarları kullanmayı denedim fakat 6700 XT aşırı derecede OC'li şekilde geliyor bu nedenle bir süre sonra stok ayarları değiştirdim (stok ayarları değiştirmeden önce de WattMan hatası alıyordum)
  • Yaptığım undervolt ve underclock işlemlerinin stabilitesini test ettim, hepsi de stabil
  • Minimum/maksimum güç değerlerini değiştirdim
  • RAM'leri değiştirdim
  • PSU değiştirdim
  • Farklı işlemci ve anakart kullandım
  • WHQL, Pro ve en güncel sürüm dahil 20'den farklı sürücü versiyonu denedim
  • Ekran kartımı başka sistemde test ettim, başka ekran kartını kendi sistemimde test ettim ve sorun yaşamadım.
  • Türlü çeşit stres ve render testi yaptım
  • Defalarca temiz Windows yükledim
  • Güç seçeneklerini değiştirdim
  • Kayıt defteri için söylenen TDR Level ve TDR Delay vb. girdilerini ekledim
  • Adrenalin yüklemeden sadece sürücü olacak şekilde kurulum yaptım
  • Ekran kartında kısa devre vb. var mı diye servise gönderdim, fakat göndermeden önce başka sistemde günlerce test ettim ve hiçbir hata meydana gelmedi. Servise bir nebze garanti olsun diye yolladım.
  • Fastboot vb. kapattım.
  • SAM açık ve kapalı şekilde denedim.
  • BIOS'tan TMP kapattım
Sistem:
İşletim sistemi: Windows 10 Pro 64 Bit.
Ekran kartı: 6700 XT.
İşlemci: R5 5600.
RAM: Corsair Vengeance: 2x16 3200 MHz 16CL.
Anakart: B550M-A Pro.
PSU: MSI MPG A850GF 850 watt 80+ Gold.

Son düzenleme:
Çözüm
AMD Crash Defender hizmetini kapatmayı denediniz mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Selam, hayır denememiştim. Böyle bir şey olduğundan haberim dahi yoktu. Yarın deneyip birkaç gün test edeceğim. Yanıtınız için minnettarım :)

Konuyu belki bir başkasına yardımcı olur düşüncesi ile güncelliyorum. Sorunum en azından şimdilik çözüldü.

Sorun neydi?
GetCACaps hatası mavi ekran hatası almama sebep oluyordu (muhtemelen bundan kaynaklıydı diye düşünüyorum). Hatanın yazdığı olay yöneticisindeki yönlendirme linkine tıkladığımda adresin bulunmadığı görünüyordu. Bunu araştırdığımda ise sorunun Ryzen işlemcisinden kaynaklandığını öğrendim. Yazılanlara göre adresin, AMD tarafından yanlış yazıldığı ve bazı işlemcilerde bu soruna yol açıyormuş. Yani anlık bağlantı kopması, sistemin yanıt vermesini durduruyormuş.

Sorunu nasıl çözdüm?
  • Kısa bir süre önce önce yeni Chipset driver sürümü yayınlandı (ben konuyu açtıktan bir süre sonra). Chipset driverlarını güncelledim.
  • Ardından BIOS üzerinden TPM ayarını kapattım.
  • Son olarak ekran kartı sürücüsünü AMD Adrenalin kurmadan, Q3 PRO sürüm olarak kurdum.

Yaklaşık iki haftadır herhangi bir problem yaşamadım. Belki konuşmak için erken olabilir, ama şuan için sorunum çözüldü gibi duruyor. Umarım tekrar sorun yaşamam ve bu adımlar, ilerde sorun yaşayanlara çözüm olur. :)
AMD Crash Defender hizmetini kapatmayı denediniz mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Selam, hayır denememiştim. Böyle bir şey olduğundan haberim dahi yoktu. Yarın deneyip birkaç gün test edeceğim. Yanıtınız için minnettarım :)

Konuyu belki bir başkasına yardımcı olur düşüncesi ile güncelliyorum. Sorunum en azından şimdilik çözüldü.

Sorun neydi?
GetCACaps hatası mavi ekran hatası almama sebep oluyordu (muhtemelen bundan kaynaklıydı diye düşünüyorum). Hatanın yazdığı olay yöneticisindeki yönlendirme linkine tıkladığımda adresin bulunmadığı görünüyordu. Bunu araştırdığımda ise sorunun Ryzen işlemcisinden kaynaklandığını öğrendim. Yazılanlara göre adresin, AMD tarafından yanlış yazıldığı ve bazı işlemcilerde bu soruna yol açıyormuş. Yani anlık bağlantı kopması, sistemin yanıt vermesini durduruyormuş.

Sorunu nasıl çözdüm?
  • Kısa bir süre önce önce yeni Chipset driver sürümü yayınlandı (ben konuyu açtıktan bir süre sonra). Chipset driverlarını güncelledim.
  • Ardından BIOS üzerinden TPM ayarını kapattım.
  • Son olarak ekran kartı sürücüsünü AMD Adrenalin kurmadan, Q3 PRO sürüm olarak kurdum.

Yaklaşık iki haftadır herhangi bir problem yaşamadım. Belki konuşmak için erken olabilir, ama şuan için sorunum çözüldü gibi duruyor. Umarım tekrar sorun yaşamam ve bu adımlar, ilerde sorun yaşayanlara çözüm olur. :)

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı