R5 5600 RX 6800 sistemde düşük oyun performansı

Hocam burası 45 derecelerde hani bölge ile alakası olma ihtimalı var ama bu kadar değildir

Boştaki değerler.

Hocam burası 45 derecelerde hani bölge ile alakası olma ihtimalı var ama bu kadar değildir
Hocam 45 derece degil 50 de olsa olmasi normal degil, hadi normal olsa ekran kartin, yani asil isi yapan elementin niye 70 derece. 50 derece havada Stock fanin yari gucun bile altinda donmesi lazim ki 95i gecesin. Dedigim kontrolleri yap, biosu sifirla-guncelle sonra tekrar girip ayarlarini yap xmp'yi acma vs. gibi. Sorun yine devam ediyorsa macunu sil kendin sur en kotu arctic mx-4, mumkunse thermal grizzliy alip. Yine devam ederse sorunun mekanik olma ihtimali var, stock fanin bozuk cikcagini sanmiyorum ama belki takarken bi yerini yamultmussundur.

Boştaki değerler.
Eki Görüntüle 1856933
Imkansiz, net olarak imkansiz, yarin oglen sogutucumu cikartiyim hava burda 35 derece, bildigin sogutucusuz kullansam anca cikar 80 dereceye bostayken. Stock sogutucuyu takarken altindaki bant cikarildi degil mi? Sikca yapilan bi hatadir.

@roxjaeger şey stok soğutucunun altında bantmı var?
Sıvı soğutucuda var doğru ama stok fanda yok

@roxjaeger şey stok soğutucunun altında bantmı var ?
Evet thermal macunun uzerinde "remove" yazan bir bant vardir. Takmadan once cikarmadiysan kapat bilgisayari, fisini cek(cok da gerek yok de elin kolun deger anakarta) bi sure bekle ki banti cikartirken erimesin, sogutucun alt tarafi oda sicakligina yaklastiktan sonra "remove" yazan banti cikar tekrar tak. Yine elin kolun deger anakarta falan diye dokunmadan once bi elini topraga sur statik elektrik varsa uzerinde bosalsin. Sogutucun yok nerdeyse su an senin, kapat bilgisayari : )

Bir bakayım

Hocam soğutucunun vidalarını söktüm ama taş gibi orada kaldı.

Bir bakayım

Hocam soğutucunun vidalarını söktüm ama taş gibi orada kaldı.
Abi sogumasini beklemedin mi hic allah askina ya hemen yazdin yan cevir fanlar yukarda kalsin. Vidalari sokmussun zaten biraz bekle bantin arkasinda sikisip kalan macun ne olmustur bilemiyorum valla. Bekledikten sonra yavasca yukari dogru cek kendine sogutucuyu(vidalari gercekten hepsini cikardiysan). Cikardiktan sonra bak alt tarafinda remove banti var mi, macun ne halde diye. Bant duruyosa ve macun da iyi durumdaysa geri tak. Bantla macun sicaktan birbirine karistiysa veya macun pert olduysa yeni termal macun surmeden takma, git al yarin bi yerden duzgunce internetteki videolari izleyip sur islemcinin uzerine. Sogutucunun altinda kalan macunu da alkolle-kolonyayla vs. iyice temizle tertemiz olsun. Sonra duzgunce yerlestir, vidalamayi capraz yap kullan.

Hocammmm soğutucu'ya yapışmış durumda.

Hocammmm soğutucu'ya yapışmış durumda.
Valla aklima gelen cozum su yapar misin bilmem ama yaziyim, madem cikmiyor geri tak vidalarini, ama kasayi kapatma yatar sekilde kalsin. Fanin guc baglantisini sok fan donmesin. Sonra bilgisayari calismaya hazir hale getirdiginde o pozisyondayken calistir. Sonrasinda bosta biraz calistir yine sicaklik 90 dereceleri falan gorsun. 90 Dereceyi gorunce islemcinin ustundeki katman erimeye baslar bi sure bekle eger sistem kendini kapatmazsa. 90 Derecede 10 dakka calistiktan sonra power supplydan salteri indirip kapat direkt. Hazir sicakken fan donmuyoken ve uzerindeki zar da erimisken vidalarini cikart hemen(vidalari basta hic takmasan da sorun olcagini dusunmuyorum guc baglantisini yapmayacagin icin) ve fani cikarmayi dene islemciden. Eriyince cikar belki, ayrica soketleri kirmiycak kadar biraz guc kullan. Iyice cekmezsen ayrilmaz.

Senin yasadiginin benzerini burada yasamislar:
İşlemcim Soğutucuya Yapışmış
Inceleyebilirsin,
Olmaz ise soketinden islemciyi de sokup disarida ayirmayi dene konuda yaptiklari gibi, yine olmaz ise servise gotur islemci+sogutucuyu ayirsinlar.

Son düzenleme:

Hocam haletim sağ sol yaparak söktüm pinlere dikkat ederk sonra işlemciyi iyice temizledim soğutucuyuda kola yalı bez ile silsim sonra pecete ile kurutum bayağı sildim.
Sıvı soğutucu ile gelen termal macun ile tekrardan kapattım şimdi takıp bakacağım.

Hadi hayirlisi, yaticam bekliyorum sonuclari duzelmistir umarim, eksik surmedin di mi macunu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…