R5 5600 - RX 6900 XT sistem düşük FPS veriyor

Kutluhansn

Megapat
Daha fazla  
İkinci el bir şekilde sistemin yarısını tekrar topladım.
5600G sattım 5600 aldım.
RX6600 sattım RX 6900 XT aldım.
550W PSU sattım 750W PSU aldım.
Kalan sistemim MSI B450M-A Pro Max anakart ve 2x8GB RAM.
Bu değişikliklere rağmen FPS'imde hiçbir değişiklik olmadı.
Yorumlayabilmeniz adına birkaç bilgi vermek istiyorum. Ekran kartım yük altında 80-85 derece, işlemci ise 90 derecelere ulaşıyor.

BIOS ayarlarında Core Boost açık. Voltaj düşürmesi yapmadım. Radeon ayarlarında ekstra yoracak bir ayar yok. FiveM'de 100, PUBG'de 90-110 FPS alıyorum.
Test videolarında bu sistemin ortalama GTA'da 200-230, PUBG'de 180-220 FPS aralığında. Bu kadar düşük denli olmasının sebebi ne olabilir?

Hangi çözünürlükte kullanıyorsunuz? İşlemciniz çok ısınıyor ayrıca stok fan ve kalitesiz bir macun kullanıyorsanız en kısa zamanda kule tipi soğutucu ve kaliteli bir macun almakta fayda var. Ekran kartınızın da bakım zamanı gelmiş gibi duruyor.

Hangi çözünürlükte kullanıyorsunuz? İşlemciniz çok ısınıyor ayrıca stok fan ve kalitesiz bir macun kullanıyorsanız en kısa zamanda kule tipi soğutucu ve kaliteli bir macun almakta fayda var. Ekran kartınızın da bakım zamanı gelmiş gibi duruyor.
Kart konusunda haklı olabilirsin. İkinci el aldım fakat 20 dakikalık FunMark testinde almadan önce maksimum 74 derece görmüştü. Kule tipi soğutucu kesinlikle katılıyorum ama yine de bunları alana kadar bu kadar düşük FPS olması anormal değil mi?

Kart konusunda haklı olabilirsin. İkinci el aldım fakat 20 dakikalık FurMark testinde almadan önce maksimum 74 derece görmüştü. Kule tipi soğutucu kesinlikle katılıyorum ama yine de bunları alana kadar bu kadar düşük FPS olması anormal değil mi?

Çözünürlüğünüz minimum 2K tavsiyem 4K olmalı. 1080p de oynamaya çalışıyorsanız deli gibi darboğaza maruz kalır sisteminiz. Kasanın hava akışı kötü olabilir ve havalarda birkaç gündür çok sıcak bundan kaynaklanıyor olabilir hocam.

Çözünürlüğünüz minimum 2K tavsiyem 4K olmalı. 1080p de oynamaya çalışıyorsanız deli gibi darboğaza maruz kalır sisteminiz. Kasanın hava akışı kötü olabilir ve havalarda birkaç gündür çok sıcak bundan kaynaklanıyor olabilir hocam.

Ayrıca işlemciniz ısındığı için güç kısıyor ve daha fazla darboğaza neden oluyor. Bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Çözünürlüğü belirtirseniz belki farklı sebeplerden kaynaklanıyor olabilir.

Yani kısaca sıcaklık bazlı diyorsunuz. Teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için.

Ayrıca işlemciniz ısındığı için güç kısıyor ve daha fazla darboğaza neden oluyor. Bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Çözünürlüğü belirtirseniz belki farklı sebeplerden kaynaklanıyor olabilir.
Monitörüm 1080P olduğu için PUBG'de 2K yapamıyorum maalesef. FiveM'de oyunu 4K'ya çeksem bile 1080P'de aynı FPS'i alıyorum.

BİOS'tan ram hızına bakar mısın?
XMP kapalıydı onu açtım fakat hala aynı.

Yani kısaca sıcaklık bazlı diyorsunuz. Teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için.

Kısmen evet ama dediğim gibi zaten 2K-4K en yüksek ayarlarda oynamadığınız sürece darboğaz olacağından dolayı düşünüyorum.

1080p için maalesef fazla bir sistem hocam. Sanal çözünürlük arttırma ayarları vardı sanırım bu şekilde ekran kartına binen yükü arttırabilirsiniz veya ekran kartının gücünü biraz kısabilirsiniz kısmen de olsa işlemciyi rahatlatmak için.

Kısmen evet ama dediğim gibi zaten 2K-4K en yüksek ayarlarda oynamadığınız sürece darboğaz olacağından dolayı düşünüyorum.

1080p için maalesef fazla bir sistem hocam. Sanal çözünürlük arttırma ayarları vardı sanırım bu şekilde ekran kartına binen yükü arttırabilirsiniz veya ekran kartının gücünü biraz kısabilirsiniz kısmen de olsa işlemciyi rahatlatmak için.
%10'luk bir GPU undervolt'u rahatlatır mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı