R5 5600 RX6750 sistem donuyor

iedgein

Femtopat
Daha fazla  
RAM
t-force vulcan 2x8 3200
SSD veya HDD modeli
Samsung evo 970
Ekran kartı
amd rx 6750
Anakart
b450
İşlemci
amd 5600
Merhaba. Yaklasık 15 gün önce hazır sistem bir kasa aldım sistemde RX6750 ekran kartı, AMD 5600 islemci ve Samsung EVO SSD var. Oyun oynarken ya da bazen webde gezerken çok kısa donmalar yasıyorum. BIOS'tan RAM'leri GHz esitlemem gibi bir fikir verildi dogru mu ya da nasıl yapacağım bilmiyorum. Cözüm önerileriniz varsa dinlemek isterim. Kalite kötü ama bir video yükledim donmalar az çok belli oluyor.

Oyunda.
www.youtube.com/watch?v=2zD1Mls3Er4

Masaüstünde.
www.youtube.com/watch?v=yCFKbhz5nuU

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'tan RAM'lerin GHz eşitlemek ne demek? Farklı hızlarda çalışamazlar zaten. BIOS'tan Docp/xmp ayarını açmadıysanız onu açın yeter. Bir de şu rehberi uygulayın Windows kaynaklı bir sorun olmadığından emin olmak için.

Ve arkadaşın dediği gibi hem Windowsunuzu güncelleyin hem de AMD'nin sitesinde otomatik güncelleme aracını indirip çalıştırın.

Ekran kartı ve işlemci için: B450 anakartların pci-e 4.0 olanları var mı ki?

güncellemeleri yaptım windows kontrollerini yaptım xmp de yaptım ama maalesef cözüm olmadı

Msi afterburner indirip oyun içi istatistiklerini paylaşır mısın bir de.

Uyguladım sorun cıkmadı hiç

Samsung Magician uygulamasını indirip SSD'nin güncellemesi var mı bir bak.

Ya da oradan performans testi yap ve smart verilerine bak bir sorun görünüyor mu?

durum böyle görünüyor msi afterburner indirdim de kullanmayı bilmiyorum. Oyunu da gectim artık ana ekranda mouse sala sola cevirirken donmasa yeter

Dosya Ekleri

• 321.png
    141,7 KB · Görüntüleme: 26
Sağ taraftan Update tıkla. Varsa güncellemesini yapsın.
Diagnostic scan ve performans optimization kısımlarını da kullan.
Doluluk oranı kaç bu arada?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…