R5 5600 sistem açılırken BIOS ekranı geliyor

Yer
İstanbul/Kartal
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarı kapatıp spora gittim geldiğimde bilgisayarı açtığımda BIOS ekranı açıldı. Sistemdeki tüm parçaları BIOS üzerinde görebiliyorum sistem hepsini tanıyor ancak anakartta boot ışığı sürekli kırmızı yanıyor. BIOS pilini çıkartıp taktım ama sorun düzelmedi. Boot menüye girdiğimde de hiçbir seçenek çıkmıyor, sadece "enter setup" seçeneği çıkıyor. Aklıma başka bir çözüm gelmediğinden buraya yazmak istedim.
Anakart: B450M-Mortar Max.
CPU: Ryzen 5600.
RAM: G.Skill 3600 MHz 32 GB.

Dosya Ekleri

• 20250809_220826.jpg
    20250809_220826.jpg
    258,2 KB · Görüntüleme: 28
  • 20250809_220904.jpg
    20250809_220904.jpg
    248,9 KB · Görüntüleme: 26
  • 20250809_221005.jpg
    20250809_221005.jpg
    187,5 KB · Görüntüleme: 27
Muhtemelen Windows sistem dosyalarında bir sorun var, Windows kurulum USB'si kullanıp onarım modunu dene, hiç olmazsa önemli verileri portable USB ile (yani WinToGo veya USB'den Linux ile) yedekleyip komple format atmayı deneyebilirsin.

Maalesef onarma olmadı hocam. Wintogo deneyeceğim.

Wintogo ile giriş sağladım. Bilgisayarım > Yönet kısmından disk yönetimine ulaştım. Tüm diskleri çevrimiçi yapıp yedekleyebildiklerimi yedekledim ancak ne yazık ki C'deki kullanıcı dosyalarındaki belgeleri bir türlü açamıyorum. Yönetici olarak açsam da erişim izni reddedildi diyor. Güvenlik sekmesinden "nesnelerin ve alt kapsayıcıların sahipliğini değiştir" desem de bu sefer de "yazma koruması var" hatası alıyorum. Yedekleyebildiklerimi yedekledim gerisine geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Eğer hala format atmadıysanız, C'deki kullanıcı dosyalarına Linux ile erişebilirsiniz bilginiz olsun.
O kadar üst düzey bilgisayar bilgim yok üstadım.

Muhtemelen Windows sistem dosyalarında bir sorun var, Windows kurulum USB'si kullanıp onarım modunu dene, hiç olmazsa önemli verileri portable USB ile (yani WinToGo veya USB'den Linux ile) yedekleyip komple format atmayı deneyebilirsin.
Üstadım tekrardan selamlar, sisteme komple format attım. Sanırım 970 EVO SSD patlamış. Temiz Windows 11 yükledim, disk yönetimi kısmına geldim, 970 EVO görünüyor ancak diski biçimlendirme yapamıyorum. Fotoğraftaki gibi görünüyor. CMD>Diskpart>List Disk>Clean yaptım akabinde tekrar disk yönetimine girdim ve diski biçimlendirmek için MBR veya GPT seçenekleri sundu sistem. İkisini de denedim ama sonuç görseldeki gibi. Yeni birim başlat seçeneğini kullanamıyorum ne yazık ki.

Dosya Ekleri

• CMD.png
    CMD.png
    11,3 KB · Görüntüleme: 16
  • Disk 2.png
    Disk 2.png
    20,3 KB · Görüntüleme: 16
  • Disk Yönetimi.png
    Disk Yönetimi.png
    50,1 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
O kadar üst düzey bilgisayar bilgim yok üstadım.

Üstadım tekrardan selamlar, sisteme komple format attım. Sanırım 970 EVO SSD patlamış. Temiz Windows 11 yükledim, disk yönetimi kısmına geldim, 970 EVO görünüyor ancak diski biçimlendirme yapamıyorum. Fotoğraftaki gibi görünüyor. CMD>Diskpart>List Disk>Clean yaptım akabinde tekrar disk yönetimine girdim ve diski biçimlendirmek için MBR veya GPT seçenekleri sundu sistem. İkisini de denedim ama sonuç görseldeki gibi. Yeni birim başlat seçeneğini kullanamıyorum ne yazık ki.
Evet muhtemelen SSD arızalanmış, geçmiş olsun.

Yardımlarınız için teşekkür ederim üstadım sonuç alamadık ama vakit ayırmanız bile çok kıymetliydi, var olun.
Rica ederim, başka sorun yaşarsanız etiketlemeniz yeterli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı