R5 5600 sistem için sıvı soğutma tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar. Sistem özelliklerim ekte paylaştığım görseldeki gibi. Sistemim için en uygun ve performanslı sıvı soğutucu önerebilir misiniz?

Eki Görüntüle 2366028
Hocam o işlemciye sıvı soğutucu tarafından bütçe konusunda israf gibi. Hava soğutucu ile çok rahat şekilde kullanabilirsiniz https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-id-cooling-se-214-xt-argb-fiyati,233903906.html bizzat aynı işlemciyi ve soğutucuyu kullanıyorum hiç bir ses duymuyorum içiniz rahat olsun. ID Cooling F/P olmasına rağmen fiyatına göre fazla kaliteli yapıyor.

Neden gereksiz olsun? 4,9 ghz ye kadar boostlanabilen bir işlemci. Sıvı soğutma alıp OC yaparak kullanıp yüksek performans alabilir. İşelmci değiştirdiği zaman da sıvı soğutmayı kullanmaya devam eder yine.
Yük altında çalıştığında rahatlıkla soğuyan bir işlemci zaten. R5 5500'e AiO önerisi kadar saçma bir şey yok bence.

Hocam o işlemciye sıvı soğutucu tarafından bütçe konusunda israf gibi. Hava soğutucu ile çok rahat şekilde kullanabilirsiniz https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-id-cooling-se-214-xt-argb-fiyati,233903906.html bizzat aynı işlemciyi ve soğutucuyu kullanıyorum hiç bir ses duymuyorum içiniz rahat olsun. ID Cooling F/P olmasına rağmen fiyatına göre fazla kaliteli yapıyor.
Diğer arkadaşlar da aynı öneride bulundular dediğiniz gibi. Teşekkürler inceleyeyim

Benim tavsiyem Sinerji'den bir şey almamak olur gaming.gen.tr vatan Tebilon gibi sitelerden almak daha faydalı olur herkes sorun yaşıyor. (pardon sisteminmiş)
Aslında Kendilerinden aldığım ikinci sistemim. Ayriyeten monitörümü de kendilerinden aldım. Belki şans işi olabilir ama herhangi bir sorun yaşamadım. Teknolojik aletler gerçekten şans işi sanırım.

Dediğim gibi hava soğutucu yeterli gelecektir ona bir sözüm yok. Ancak sıvı soğutma alırsanız yüksek ocler de yapabirsiniz israf olmaz yani. Kaliteli sıvı soğutucu aldığınızda, işlemci falan yükseltmek istediğiniz zaman onda da kullanırsınız. Bu sizin bütçenize bağlı bir şey 2-3k veririm alırım sıvı soğutu bir sorun olmaz benden yana derseniz gömün geçsin :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı