R5 5600 sistem için sıvı soğutma tavsiyesi

Bahsettiğim soğutucu 4.6 Ghzde oyunlarda maksimum 65 dereceyi görüyor. Gayet yeterli bence. 4.9Ghz biraz abartı.

Bahsettiğim soğutucu 4.6 Ghzde oyunlarda maksimum 65 dereceyi görüyor. Gayet yeterli bence. 4.9Ghz biraz abartı.
Tabi tabi öyle zaten. Sadece önü daha açık olur ve arkadaşımız sıvı soğutucu önerisi istemiş o yüzden önerdim. Yoksa hava soğutucu da yeterli dediğim gibi.

Hangi dağlar? Çok az fark var. 7800X3D'yi bile Frost Commander'la kullanabilirken neden R5 5600 için AiO alınsın?
Al alma o senin tercihin. İsraf dediğin için söyledim ben. İsraf değil. İşlemciyle işin bitince soğutucuyu gidip çöpe mi atıyorsun sen genelde? Fazlaca ısınan bir işlemciye sıvı soğutma almak kadar normal bir şey yok. Ayrıca hava soğutma ısıyı direk kasanın içerisine doğru verir. Sıvı soğutmayı düzgün montajlarsan direk dışarı sıcak havayı verir. Bu da hem anakartın genel sıcaklığı özellikle de ekran kartında büyük bir ısı düşüşü anlamına gelir. Sadece işlemci diye bakmamak gerekir. Kasanın içi de daha ferah kalır bu da aklında olsun.

AiO ömürlerinin hava soğutuculardan çok daha az olduğunu söyleyeyim. Ayrıca kaliteli bir hava soğutma 360mm normal bir AiO'ya kafa tutabilir. Üst seviye 360mm'lere tutamaz.

AiO ömürlerinin hava soğutuculardan çok daha az olduğunu söyleyeyim. Ayrıca kaliteli bir hava soğutma 360mm normal bir AiO'ya kafa tutabilir. Üst seviye 360mm'lere tutamaz.
Düzgün sıvı soğutma alırsan 7-8 yılda kullanırsın bir sorun olmaz. Soğutucusuna göre değişir. Hava soğutucunun zaten ömrü yok, ancak fanı kötüleşir onu da değiştirir geçersin.

Düzgün sıvı soğutma alırsan 7-8 yılda kullanırsın bir sorun olmaz. Soğutucusuna göre değişir. Hava soğutucunun zaten ömrü yok, ancak fanı kötüleşir onu da değiştirir geçersin.
10 AiO'dan sadece 2'si 7-8 yıl gidebilir, o da şanslıysan.

Dev gibi soğutucular görüyorum! İlk bilgisayar ABD de bir salon dolusu imiş resimi var. Şimdi elimizde akillı telefon da bilgisayar küçük hem de yazdırabiliyor makineden fotograf resim alabiliyor. Tubitak bir yılda şarj edilen pil üzerinde çalışıyor epey ilerlemiş. Bir gün belki bu soğutucular da küçülür, sevimli işlemciler rahat eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…