R5 5600 sistem ısınıyor

Elwaysed

Centipat
Daha fazla  
Ryzen 5 5600 işlemci kullanıyorum. RTX 4070 ile beraber 2K ayarda yakın zamanda bir sıcaklık artışı oldu ve fan sesi başladı. Stock fan kullanmıyorum. 62-63 dereceleri geçmeyen işlemci artık lobi kısımlarında 70 derecelerde takılıyor. Oyun için 75-78 arası değişiyor yaklaşık 9 ay önce falan topladım bilgisayarı macun erimemiştir diye düşünüyorum. Kullandığım işlemci soğutucu Noctua markasına ait geçen ay BIOS Update yaptım overclock yapmadım ama işlemciyi 4200MHz'ye sabitledim oyunlardaki performansı arttı diyebilirim. Az da olsa ama şu anda çok ağır olmayan oyunda fan sesi çıkıyor topladığımdan beri hiç temizlemedim ve macun yenilemedim. Kasanın kendi fanı var. 2 tane egzoz dahil kasa markası Corsair 4000D ısınan bir PC değildi. Ekran kartı hala çok serin çalışıyor. Ama işlemci öyle değil.

Dosya Ekleri

• 1717955323703.png
    1717955323703.png
    2,2 MB · Görüntüleme: 32
Termal macun kalitesi çok önemli bir etken. Kaliteli bir macun varsa 7-8 ayda işlevini yitirmemiş olması gerekir. Ama ben sizin yerinizde olsam ısıl iletkenliği yüksek bir termal macun ile güzel bir temizlik yapardım

Termal macun kalitesi çok önemli bir etken. Kaliteli bir macun varsa 7-8 ayda işlevini yitirmemiş olması gerekir. Ama ben sizin yerinizde olsam ısıl iletkenliği yüksek bir termal macun ile güzel bir temizlik yapardım
bu termal macundan kullanmıştım kaliteli diyorlardı ama

1717957049544.png
bu

belki yanlış sürmüş olabilirim tek bilmediğim macun sürmekti internetten baktığımda da hep normal videolar vardı bende ortaya sıktım yanlara az birşey sıktım o kadar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı