R5 5600 sistem kendisini yeniden başlatıyor

9 saat önceye ait bir dmp varmış bir de 2 ay önceye ait varmış ben hiçbir şey anlamadım ama ileteyim belki işe yarar
Hiç mavi ekran yediniz mi ki?
Ve dosyayı niyeyse açamıyorum.

9 saat önceye ait bir DMP varmış bir de 2 ay önceye ait varmış ben hiçbir şey anlamadım ama ileteyim belki işe yarar

Ekran kartını stress testine sokun. Ayrıca ses driverinizi güncelleyin. İlk minidump dosyası ekran kartı kaynaklı sanırsam. Unknown_Image olarak geçiyor. Bu ekran kartı sürücüsü kaynaklı olabilir diye hissediyorum.
İkinci minidump dosyasındaki sebep %100 bir şekilde ses driveri. Fakat bu oyundayken sistemin çökmesine neden olan şeyler olmayabilir. Sistemin restart atma sebebi ekran kartınız veya sürücüsü kaynaklı olabilir. Eski sürücelere dönmeye deneyebilir, ondan önce de ekran kartını teste sokabilirsiniz.

Son düzenleme:
Hiç mavi ekran yediniz mi ki?
Ve dosyayı niyeyse açamıyorum.

Ekran kartını stress testine sokun. Ayrıca ses driverinizi güncelleyin. İlk minidump dosyası ekran kartı kaynaklı sanırsam. Unknown_Image olarak geçiyor. Bu ekran kartı sürücüsü kaynaklı olabilir diye hissediyorum.
İkinci minidump dosyasındaki sebep %100 bir şekilde ses driveri. Fakat bu oyundayken sistemin çökmesine neden olan şeyler olmayabilir. Sistemin restart atma sebebi ekran kartınız veya sürücüsü kaynaklı olabilir. Eski sürücelere dönmeye deneyebilir, ondan önce de ekran kartını teste sokabilirsiniz.

Görsel yükletmedi ama link atayım: benchmark.PNG
7-8dk süren bir benchmark testi yaptım değerler SS'de gözüktüğü gibi.

Sorularına cevap olarak da: Hiç mavi ekran yemedim sadece pc'nin kendini yeniden başlatma sorunu var onun dışında hiçbir sorunla karşılaşmıyorum.

Sorunu çözmeye çalışırken sürücülerin hepsini güncellemiştim, şimdi kontrol ettim bütün sürücüler güncel DriveBooster ile hepsini güncelledim fakat güncel değilken de pc kendini yeniden başlatıyordu, güncelken de kapatıyor.

Yani Ekran kartı benchmark'da %99 çalışırken pc kendini yeniden başlatmıyor, driveler güncelken de güncel değilken de kendini yeniden başlatıyor. Sorun belli ama neyin sebep olduğunu cidden bulamadım..

Garantiye yollamadan önce olayı anlamazlarsa diye telefondan video aldım, Arkadaşlar ile LoL girdik ve videoyu başlattım. Tam 28. dakikada pc kendini yeniden başlattı. Pc kendini yeniden başlatmadan önce sistem sıcaklıklarına baktığımızda hepsi 60'ın altındaydı yani buna sıcaklık sebep olmuyor..

Görsel yükletmedi ama link atayım: benchmark.PNG
7-8dk süren bir benchmark testi yaptım değerler SS'de gözüktüğü gibi.

Sorularına cevap olarak da: Hiç mavi ekran yemedim sadece PC'nin kendini yeniden başlatma sorunu var onun dışında hiçbir sorunla karşılaşmıyorum.

Sorunu çözmeye çalışırken sürücülerin hepsini güncellemiştim, şimdi kontrol ettim bütün sürücüler güncel DriveBooster ile hepsini güncelledim fakat güncel değilken de PC kendini yeniden başlatıyordu, güncelken de kapatıyor.

Yani Ekran kartı Benchmark'da %99 çalışırken PC kendini yeniden başlatmıyor, Drive'ler güncelken de güncel değilken de kendini yeniden başlatıyor. Sorun belli ama neyin sebep olduğunu cidden bulamadım.

Garantiye yollamadan önce olayı anlamazlarsa diye telefondan video aldım, arkadaşlar ile LoL girdik ve videoyu başlattım. Tam 28. dakikada PC kendini yeniden başlattı. PC kendini yeniden başlatmadan önce sistem sıcaklıklarına baktığımızda hepsi 60'ın altındaydı yani buna sıcaklık sebep olmuyor.

Kendi kendime yoktur öyle bir şey demiştim fakat ilk hatayı zaten yapmışsınız. Driver Booster ile driver kurmak dünyanın en büyük hatası olabilir. Eski sistemimde denemiştim sistemin içinden geçti.
Format atmıştınız sanırım format atmadan önce de mi Driver Booster ile kurmuştunuz?
Driver Booster'ın hatalı driver kurmuş olması çok muhtemel. Bilgisayarı tamamıyla formatlayın. Windows Update gerekli sürücüleri kurduktan sonra siz KENDINIZ sürücüleri kurun. İlk başta anakartınkini güncelleyin. Sonra da ekran kartını. Anakart ile zaten ses, Wi-Fi falan da güncellenir büyük ihtimal.
Ve Driver Booster'a bir daha bulaşmayın. Testlerde bir sorun çıkmıyorsa eskidende dediğim gibi sebebi driver çökmesi olabilir. Ve en büyük öncüsüde Driver Booster. Eğer format istemiyorsanız DDU kullanın diyeceğim fakat Driver Booster'in ne kurduğu belli olmadığı için işe yaramayabilir.

Ek olarak 8 dakika biraz kısa gibi. Formattan önce isterseniz 30 dakikalık teste sokun.
Ama bir düşündüm de güncel değilkende yaşıyor iseniz buda işe yaramayabilir. Ama herşeyi denemekte fayda var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı