Yaklaşık 1 Yıl önce kadar Gaming.gen'den hazır sistem aldım gayet güzeldi. Yeni bilgisayar aldıktan sonra yapılması gereken çoğu testide yaptım hiçbir sorun çıkmadı ancak son 1.5 Aydır düzenli olarak bilgisayarım mavi ekran hatası veriyor oyun oynarken bir anda değişik bir ses giriyor ve bilgisayarım çöküyor sonra yeniden başlıyor. Elimde olan minidump dosyalarını paylaşıyorum biraz baktım ama pek bir şey anlamadım doğal olarak.
Minidump raporunuzdan bir şey çıkaramadım fakat sisteme çok yük biniyor, ayarlar sisteme uygun olmayabiliyor veya virüs olabilir format atmanız kökten bir çözüm olabilir.
Minidump raporunuzdan bir şey çıkaramadım fakat sisteme çok yük biniyor, ayarlar sisteme uygun olmayabiliyor veya virüs olabilir format atmanız kökten bir çözüm olabilir.
Hangi ayarlar olduğu açısından net bir şey söylüyemem ama tahmin etmeye çalışırsam overclock yaptıysanız fazla değer girmiş olabilirsiniz. Tüm sistem ayarlarını kontrol edip anormal bir şey olup olmadığına bakabilirsiniz.
Yaklaşık 1 Yıl önce kadar Gaming.gen'den hazır sistem aldım gayet güzeldi. Yeni bilgisayar aldıktan sonra yapılması gereken çoğu testide yaptım hiçbir sorun çıkmadı ancak son 1.5 Aydır düzenli olarak bilgisayarım mavi ekran hatası veriyor oyun oynarken bir anda değişik bir ses giriyor ve bilgisayarım çöküyor sonra yeniden başlıyor. Elimde olan minidump dosyalarını paylaşıyorum biraz baktım ama pek bir şey anlamadım doğal olarak.
Sisteminizin çökmesine sebeb olan roblox oyunu ve nvidia broaddcast, alttaki sıralamayı takip edin lütfen.
Roblox oyununa ait tüm dosyaları REVO ile tamamen kaldıralım, %appdata% ve tüm reg key girdilerinin hepsini sileceğiz hiçbir şey bırakmadan videodaki gibi silin lütfen.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
www.technopat.net
Bu aşağıdaki link üzerinden sisteminize ait tüm güncel driverları kuralım, BIOS güncellemesini yapalım.